16 Ocak 2010 Cumartesi

PET ŞİŞELER DOĞAYLA UYUM İÇİNDE DEĞİL VE ZARARLI ...


Mis gibi 46 numara sandalet hem de 2845 yıl boyunca doğa kaybedemez onu. Ömürlük. Damacanalardan da döpyes yapılabilir ya da ters çevirip tabanını da kesersen şarap kadehi.

9 yorum:

fevkalade olağan dedi ki...

mizah konusu edilmemesi gereken bi şey bu..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Mizah da bu kadar küçük görülmemesi gereken bir şey sevgili fevkalade olağan.Zira mizah bir sürü katman ve alt metinler barındıran bir sanattır. İnsanların hassasiyetleri üzerinden konular belirlenmeye çalışılırsa, finalde sadece osurup geğirerek gülebiliriz kanımca ki bir süre sonra ona da itiraz gelir.

Kısacası bazen de acı bir gülümsemedir mizah. Alt metin yorumları da size kalıyor, nereye çekmek isterse gönlünüz oraya gider.

Saygılar,
T&T Durden

Adsız dedi ki...

Sevgili fevkalade olağan'ım,

Şimdi sen ordaki iki çıplak ayak ve pedikürsüz ayakları görünce bir duygu seline kapıldın, beynine kan sıçradı,o galeyanla bastın yorumu. Fevkalade olağan bir durum. Bizim de içimiz cızlamakta ama bilesin bunu.
Bundan ben diyim 800, sen de 900, Tyler desin 1000 sene önce, edebiyatı ayırmışlar bölümlere. Bak zamana dikkat et; erdeme "erdem", göte "göt" dendiği zaman. Trajedya demişler bölümlerden birine ve bu kabullenişi, boyun eğmeyi anlatırmış. Bir diğer türe ise Komedya. Bu ise bir isyan, bir başkaldırışmış. Ha dersin gerisini anlatmaya gerek yok. Sen zaten olayı çaktın. Örnekle pekiştirelim.
Ör:
Soru: Dante'nin kitabının ismi ne?
Cevap: İlahi Komedya. (ek bilgi: Dante kitabının ismini aslında sadece Commedia koymuştur. Sonra ibne editör ticari kaygılardan ilahi'yi eklemiş.)
AmA İçİndE hİç KoMiK biŞey YoOoK??

Haa işte Travis'im Tyler'ım da burda Dante'ye gönderme yapmış sanırsam. Bir taşla bir kuş sürüsünü indirmeyi amaçlamıştır. İçindeki komedya ile küresel kirlenmeye, pedikür yaptırken aç yatan insanları düşünmeyip para saçan kokoşlara, tüketim toplumuna ve bizim henüz göremediğimiz nice konuya polemik tavrını takınmıştır.

Öpüyorum en güzel yerinden ;)

Adsız dedi ki...

üstteki adsız, siktir git lan. senin taylır durdane olduğunu bilmiyoruz sanki. ilahi komedya'ymış, 800 yıl öncesiymiş... bi gönderme falan yok belki ne şeyapıyon? belki taylır'a ilginç geldi de koydu. bir de altına metin (alt metin değil) ekledi. fevkalade olağan da bi halt yediğini sanıp eleştri yaptı. eleştirecek bi durum yokken böyle bi anda çıkıp, "özörlö denmele benceğ" demesi, en ufak fırsatta taylır'ın ayağını kaydırmak istemesinden kaynaklanıyo. bi haset var, çekememezlik var (aynı şeyler olması dksjadkla).

fevkalade olağan kardeşim, senin de yanlışlarını görüp üzülüyorum. yapma.

saygılarımla severim
nihal adsız.

fevkalade olağan dedi ki...

madem bu türlü 'enteldantel' mevzular 'kaba'sından anlatınca anlaşılmıyo.. ben de altta kalmayı hazmedemeyen bünyem gereği ince işçilik yapmak durumundayım..

itiraf etmeliyim ki ilk yorumda haksızım.. ama hiç sevinmeyin.. siz de haklı değilsiniz ipneler.. şöle ki.. duyduğum rahatsızlığı üzerinde çok düşünmeden olabilecek en kestirme yoldan yazıvermiştim.. haksızlığım da bu özensizlikten kaynaklı.. şimdi üzerine biraz daha kafa yorunca neyi neden yaptığımı daha iyi görüyorum.. bakın size de gösteriyim..

sayın durdenı çekemiyor olmam ya da fasfakir insancıklara karşı über-duyarlı bi kişilik olmam bi yana dursun.. neden kılçık atar gibi bi yorum yazdım.. açıklıyım.. görsel ve yazıdan oluşan kombo-metin başarızdı.. ve herkesler bilir ki hassas konulardaki kötü mizah iç bulandırır.. sarkazm ve ironi kullanırken azami dikkat göstermek gerekliliği de hep bu yüzdendir.. bunu bi alıntıyla örneklendiriyim..


"...sarkazm, ironiye göre daha sert ve keskindir ki bir çokları tarafından ironinin can yakıcı hali/şekli olduğu düşünülür. Örneğin “Yüzün çok güzel; tıpkı bir fare gibi!” denirse bu alaycılıktır ve dozu kaçırılırsa iş beceriksizce hakaret etmeye vardırılabilir. “Yüzün çok güzel; ancak bir fare için!” denirse bu ironidir. Kanaatimce ironi, sarkazma göre çok daha yaratıcı bir üründür. muchado“Çaktırmadan” edilen alay yoluyla durum ve söylenen arasındaki çelişkinin açığa çıkarılması ve bu esnada insanların size düşmanca yaklaşmaması için gereken manevra, kıvrak ve muzip bir zekayı gerektirir. Anlamayanlara göre ironi, düşük zeka seviyesine ait bir espri anlayışına delalet etse de; başarıyla ironik esprilere imza atanlar, bu durumun ironik esprilere fazlaca maruz kalanlarda gözlendiğine inanırlar. İnce alay, açığa çıkarılan çelişki, kabalık ile yoğun şekilde birleşmiyorsa; gerçekten de yine ince bir zekanın habercisidir."*

öeaah çok uzattım.. demem o ki.. kişisel damak tadıma uymayan kaba bi mizah örneği.. hassas bi mevzuda yapılınca da sıçılmış.. ilk yorumumun da şöle olması gerekirdi..

tekziptir..
"kötü mizaha konu edilemeyecek hassaslıkta bi mevzu bu.."

he bi de unutmadan. sobe..


*http://ezgi.murekkep.org/ironi-ve-sarkazm

Adsız dedi ki...

Sevgili fevkalade olağan'ım,

görüyoruz ki konuya hakimsin. Nedendir o zaman bu kadar ayak diretmen, ince işçiliğe yönelmen?!
Sen daha önce sansürlenecek konuları söyleseydin, biz dünyalılar onun hakkında bilumum eleştiri, ironi, dokundurmayı yok eder, sadece panayırlardan, güzel içki alemlerinden, zevklerden, sefalardan bahseder ironi yapardık.

Gelelim söylediklerine, bu adam gidip ordaki insanın eksikliğe yahut kusuruna ilişkin bir ironi yapsaydı yahut dalga geçseydi yerden göğe kadar haklıydın. Asıl olay terlik-şişe, kapiş?

Öpüyorum en güzel yerinden ;)

Adsız dedi ki...

kötü mizaha konu edilemeyecek unsurları ve insanın eksiklerini konu alarak mizah yapmanın sınırlarını kim belirliyor merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

Bütün hepsini sen yazıyosun değil mi tylercığım? ah yaramaz.

Adsız dedi ki...

Tyler, yanlışların oluyor.