10 Haziran 2010 Perşembe

BİRA BU KAPAĞIN ALTINDADIR, HAYATİ BU ADAMIN ALTINDADIR!!!



Öncelikle Efes One Love festivali organizatörlerini kutluyorum. İnanması güç ama adamlar festivaller tarihine geçecek bir buluş yapmışlar. Yeni bir kast sistemi oluşturmuşlar. Serfle ortadirek arası bundan kelli Hayati diye bilinecek. Bravo valla. Sosyologlar çaresizce inledi. Sivri zekalar! Kulak memelerinizi sivrisinekler sokasıcalar!! Lovemış. Bundan kelli festivalinizin adını da "Efes Pilsen One Man Festival" koyun. Siz kesin Lost'un finalini de beğenmişsinizdir!!! İnşallah hayatınız boyunca kulağınıza vuvuzela üflerler!

Evet "Hayati" adı verilen abiler Efes One Love Festivalde görevlendirilmişler. Öncelikle festival düzenleyicilerini bi sürü Hayati adında adam buldukları için gerçekten tebrik ediyorum. Büyük başarı. Ülkede kaç tane Hayati vardır kim bilir adamlar hepsini bulmuş. Helal!!

Sonralıkla olaya tam anlam veremedim. Zira bu Hayati Abileri ben 40TL verip kiralıyormuşum. Daha sonra diyelim benim çişim geldi diyorum ki "Hayaticim gidip bi tuvalet sırasına girsene benim çok çişim geldi." Hayati de “Tabi abi deyip” hemen koşarak tuvalet sırasına giriyor. Sonra Hayati sıra kendine geldiğinde beni arıyor “Abi tamam sıra bende. Gel de işe” diyor. Ben de "Yok be Hayatim benimki kaçtı sen işe benim yerime" diyorum. Yahut işerken "Hayaticim şunu biraz tutsana acil mesaj atmam lazım" diyoruz. Ya da alkolümüz bitmek üzere “Hayaticim git bira sırasına gir bak biram bitiyor ve görüyorsun ki bira sırası da gavur siki gibi upuzun” diyoruz. “Hemen abi” diyor ve sıraya giriyor. Peki diyelim Hayati bira sırasındayken benim çişim gelirse ne olacak peki? Ben mi gidip tuvalet sırasına gireceğim??? Yok artık!!! Rezalete bak!!! Hayati orda bira kuyruklarında keyif çatacak ben bok kokulu tuvalet kuyruklarında sefil olacağım öyle mi?!!! Olacak şey değil! Ben böyle festivalin içine tükürürüm!!!

İyi de benim hem biram varsa hem de çişim yoksa napıcam? Hayati yanımda duracak mı öyle? Pışşşık yine yanıldınız. Zira bu durumda da "Hayaticim bi eğilde hoppiline al beni. Etrafı kesecem konserde ortam koklıcam” diyoruz. Adamın tepesine çıkıyoruz. Vay be!


(İş bırakma eylemi yapan Hayati)

Peki tuvalet sırasına ben gidince sıradan çıkan Hayati ne yapacak? Manitanın yanına mı gidecek? Ya da bana bira alıp geldikten sonra Hayati nereye gidiyor? Konsere bakıp eğleniyor mu yoksa benim bi el hareketimi mi bekliyor servise koşup beni coşturmak için. Resmen rezalet. Ya da konser ortamındaki tüm Hayatileri kullanabiliyor muyum yoksa herkesin tek bir Hayatisi mi oluyor? Diyelim benim Hayatim uzakta. “Hayatiiii!!” diye bi bağırdım mı konser ortamındaki tüm Hayatiler bana bakar. Ne acaip. Bissürü tanımadığım adam bana bakıyor. Hakkaten ne acaip işler lan bunlar. Hayati diye bir adam kiralıyorum ve benim yerime sıra bekliyor beni omzuna alıyor, başımı ovuyor.

İnşallah Hayatiyi kiralamış birileri tuvaletten dönünce sevgilisini Hayatiyi yalarken bulurlar. İnşallah Hayati’nin omzuna çıktığınızda sevgiliniz sizle öpüşmek ister!!! Uzanamayıp Hayatiden rica edersin "Sevgilimle öpüşsene Haiti" diye. Haiti diyor bi de adamcağıza ibnenin evladına bak, allahın gerzeği seni be!!! Fok!

8 yorum:

mcdonell dedi ki...

abi hayatiyi avatardaki ejderhalar gibi dusun. sen onu secince senin oluyor artik. omuzuna cikinca da fisi prize takarsin bir sekilde, benim gordugum modeller boyleydi

Gözde GÜL dedi ki...

festival ruhuna aykırı, kölelik uygulamasıyla anca bir ilke imza atabilirdik.aferin iyi düşünmüşsünüz demek istiyorum kimin aklına geldiyse.

P_A_N dedi ki...

Basın açıklamasından bir bir kopya edilmiş;

Efes Türkiye İletişim Müdürü Emre Topsakaloğlu, “Festival alanında bulunan etkinlik maratonunu başarıyla tamamlayan festivalciler için ‘Hayati’ ler alanda olacak. Maratonu başarıyla tamamlamış festivalciler ödül olarak kazandıkları biletleri sırada olan Hayati’ye verip tuvalet, yemek ve içecek sırası beklemeyecekler. Aynı bileti sahneyi izlemekte zorluk çekenler Hayati’nin omzunda konseri izleyebilmek için kullanacaklar” dedi.

Söyleyecek başka bir söz bulamıyorum...

headcleaner dedi ki...

Festival organizasyonu "esprili bir uygulamaydı, yanlış anlaşıldı" gibi gerzek cümleler kurarak çark etmiş...

Gözde GÜL dedi ki...

http://cadde.milliyet.com.tr/2010/06/12/HaberDetay/1249774/_HAYATi__AZAT_EDILDI

Unknown dedi ki...

Usta benim bir arkadaşım var hayati
harbi delikanlıdır .mazallah duyarsa festival falan dinlemez dağıtır üstelikte günde enaz on tane efes içer böylebir adama bu yapılırmı lan.festival müdürü acilen ismi değiştir yoksa mazallah
ayaklarından olursun,ondan sonra da
ömrünün sonuna kadar seni hayatiler
taşır hemde kucağında.

zeynep dedi ki...

Portekiz gerilla ajansı Torke'un işini direk kopyalaya (hatta Torke'un Efes'e yaptığı bir sunum sonrası sunum dosyasını isteyip direk kopyalayan) Efes'e ve bu agresif PR'ı ile kendini meşhur eden Emre Topsakaloğlu'nu tebrik ederim. Emre bey ve Efes iletişim müdürleri internet trenini kaçırmış olmalı ki herkesin herşeyi görebildiği ulaşabildiği devirde bu kadar rahatça kendi işimiz diye yaymışlar. KEşke bir de direk kopyalamayıp Türkiye pazarına uyarlasalarmış, olmamış bu kültürel bilinçsizlik. Buyrun iki sene önce Torke'un Portekiz'deki hayatileri:
http://www.flickr.com/photos/torke/4574924673/in/set-72157623860103745/
http://www.flickr.com/photos/torke/4574807605/in/set-72157623860103745/

Travis and Tyler Durden dedi ki...

mcdonell huri değil olm hayati. sen karıştırdın.

teşekkürler zeynep.

Herkese not : festival alanında hayatilerle konuştum. yoktu dediler böyle bir uygulama. basın yalan konuştu hakkımızda. ama gözlerini yere çevirip duygusal anlar yaşadılar. ben anladım ki yalan söylüyorlar. neyse ...