2 Eylül 2010 Perşembe

BOZCAADA'NIN UTANCI GÜMÜŞ HOTEL !!!

Dünyada en sevdiğim ikinci yer olan Bozcaadada tatilimiz başlamak üzere idi. Kalacağımız otel olan Gümüş Hotel gözümün önünde duruyordu. İskelenin hemen yanında. Canım benim. Derhal içeri adım attık. 16 numara sizin dediler. Bayıldım. Çok güzel bir numara dedim. Espriler yaptım çünkü Bozcaada’ya aşıktım. Odamıza doğru yola koyulduk. Bir kapı açıldı içeri girdik. Kalakaldım. Duşakabinin üzeri komple siyah bar bağlamıştı. Nerden baksan 5 aydır silinmiyor gibi. Duş başlığını asacak yer yok. Elinde tutup duş alıyorsun. Yatağın yanındaki duvarda siki kanayan bir adamın attırması gibi izler vardı. Bu ne dedim? Misafirlerimiz dikkatsiz dediler. Neskafe dökmüşler herhalde dediler. E niye silmediniz dedim uzaklara baktılar sessizce. Neyse yatağa bi uzandım neredeyse aşşa düşecektim eğimden. Döşek ise nerden baksan 10 yıllık. Dedim ben bu odada kalmam. Dediler başka oda yok. Dedim adam edin o zaman ve derhal çıktık otelden. Tüm otelleri pansiyonları gezdik bozcaadada. Yer yok amına koyim. Delirecektim sinirden. Tırıs tırıs otele geri döndük.

Geri döndüğümüzde 10 senelik döşek yerine normal, insan gibi bir döşek konmuştu. Güya duş tamir edilmişti ama duş oturmuyordu aparata. Denememişler bile. Bana yaptım diyorlar. Duşakabin temizlenmişti ama hala çok pisti. Neyse deyip duşa girdim. Duştan akan su hiçbir yere gitmiyordu. Şapur şupur sular birikti. Ayaklarım su içindeydi. Sular taşıp banyoya akmaya başladı. Allah belanızı versin deyip çıktım duştan. Sevdiceğimden havlu istedim. Odada bulunan sözde tertemiz ilk bizim kullandığımız havluyu bana bir uzattı. Ah o havluyu ben görmeyeydim. Bildiğin taşak arası kirleri vardı her yerinde. Öğrencilikten biliyorum. Terden ve yeterince temizlenmemiş taşak arası ve apış arasından kalacak türde kesif kirler vardı havluda. Yere fırlattım havluyu. Delirdim tv yi açayım bari diyerek yatağa uzandım. Tv de sadece atv o da karlı görünüyor. Bari abajuru açayım hava kararıyor dedim çalışmıyor. Öylesine hareketsizce kaldım karanlıkta. Sinirden uyuya kalmışız. Sabah uyandık. Acıkmıştık. Bozcaada her daim kahvaltısı ile ünlüdür. Domates reçeli, taze taze biberleri, çeşit çeşit sahanda yumurtaları. Edelim dedik. Aşşa bi indik bildiğin saçmalık. Anadolunun her hangi bir yerinde bulabileceğiniz en kötü pansiyonun kahvaltısı karşımızda duruyordu. Zeytin, peynir, domates, salatalık, haşlanmış yumurta. Ortalıkta sinekler uçuşuyor. Bu arada zeytinler kokuşmuş, peynirler küflenmiş.

Ertesi gün anlattığım her şeyi ayniyle yaşadık. Ve yatak kırıldı. Bildiğin yatak kırıldı. O gece kırık yatakta yattık. Ve en son gün kalktım tuvalete girdim, tavandan kafama şıpır şıpır su damlıyor. Enseme gövdeme banyonun heryerine. Kusacaktım. Kakamı yarım bırakıp çıktım.

Velhasılı kelam verdikleri tüm bu hizmetlere istinaden geceliğine 200tl istediler. 200tl!!!! inanılmaz ama soygun. bir ara polis çağırmayı bile düşündüm. fakat feribotu kaçıracaktık. ilk kez otel ücreti tahsilatında karşıma çıkan otel işletmecilerine gayet kibar bir dille anlattım yaşadıklarımızı zira hiçbir durumda ortaya çıkmaya cesaret edememişlerdi. her şikayetimiz üzerine sürekli otelde çalışan çocukları yollamışlardı. vermem dedim. bin türlü hakaret ettim. bana bi de sanıyorum siz adadaki diğer işletmeleri görmediniz dedi utanmadan. dedim ben 5 kez geldim adaya. en basit pansiyonunda da kaldım bağ evlerinde de. sizinki kadar rezaletini görmedim. cevap vermeden bana bakıp ablak ablak gülümsedi. saç kıllarından ayak parmaklarına kadar kızarmalarına rağmen aldılar o parayı hayasızca. geceliğine 200tl aldılar!! sizin allah belanızı versin. siz bozcaada yı hak etmiyorsunuz güliz hanım. Gümüş hotel! Bu ismi sakın unutmayın ve asla kalmayın orada. Bozcaada parkında kalın daha iyi.

Not: Tüm şikayetlerimi çözmek için perperişan olan otel görevlilerine adını hatırlayabildiğim Anıl’a ve diğer arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Fakat onların bir suçu yok. Otelin işletmecisi olan Güliz ve Gülsümmüydü neydi onlara hakkımı helal etmiyorum ve umarım benden aldıkları paralar onlara aynı tatili geçirme imkanı sunsunlar. Perişan olsunlar. Boklu havlularla kurulansınlar.

14 yorum:

No More Virgilius dedi ki...

Bayramdan sonra bir kaç günlüğüne kafamı dinlemek için hep merak ettiğim Bozcaada'ya gitmeye niyetliydim ben de. Bunları okyunca durum değişti tabii.
Peki Güliz/Gülsüm nasıl bir tip? Olur da her şeye rağmen gidecek olursam ve senin hatırına o kadını zikersem öfken biraz olsun diner mi?
Dediğim gibi, bunu sen kendini daha iyi hissedesin diye yaparım. Nefsim için bir şey istiyorsam namerdim. Durumdan vazife çıkardım hepsi bu.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Abi gözünü seveyim Bozcaada'nın ne suçu var? Niçin durumun değişti? git muhakkak. Ama sadece Gümş HOtel'den uzak dur. Ha illa ben sikicem diyorsan da erken boşal bari. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.

Unknown dedi ki...

Ustaaaa adamı uyuz etme tatile gidiyorsun biz evde bile tatil yapamazken.anlatıyorsun bari güzel taraflarını anlatta en azından tatili hayal ederiz bana ne otelin attırılmış banyosundan:)

babble dedi ki...

kıyamam ben sana...

bak biLeydim, çağırırdım ben seni bizim oraLara..sakin, sessiz, deniz kıyısı,orman havası, köy hayatı!!

enfestir bozcaada biLirim, yoktur ona diyeceğim ama T&T yıkanmadan gitmişin oraLara yahuu, gördün başına geLenLeri (=

fuck the Gümüş Hotel together GüLiz !!

mcdonell dedi ki...

nacizane hotel katina siker demek istiyorum, bir dahaki gidişinde aklında bulunsun.

www.katinaas.com

Büyük Beyaz dedi ki...

gitmeyin olm bozcaada ya iirenç bi yer. bütün oteller böyle. hangisine gitseniz boklu. bi de hayvan gibi para istiyolar. düşünün bu bedbaht 200TL vermiş, izmir swissotel efes gecelik iki kişi 120 Euro. hangisinde kalırsınız. tabii ki efes otelde.
plajlar pislik, her taraf taş, çakıl dolu.
biralar sıcak, rakılar buzsuz. kalamarlar filan hep süperfreş.
mezeler bayat, kışın yapıyolar, dipfirize koyup yazın getiriyolar masaya. bizim bi arakdaş var, orda çalışıyo, o söyledi.
soğuk, rüzgarlı haliyle balıkları da öyle.
bodrum' a gidin olm, kaş' a gidin. marmaris de bir başka harika. çok harika oralar. nefis, hatunlar, barlar sokaa filan eğlence muhteşem. paso yabancı turistler, hepsi vermek için sırada bekliyolar. erkek yabancı turistler de öyle, hepsi vermek istiyo.
oteller bal dök yala. duşlar, tuvaletler o kadar temiz ki seks bile yapabilirsiniz hiç çekinmeden, yatarak, ayakta hiç farketmez.
ha unutmadan bi de foça' ya gitmeyin, orası da iirenç.
hadi bodrum, kaş, marmaris yolcusu kalmasın.

gregor samsa dedi ki...

tahminim aynı haftasonu gitmişiz bozcaadaya veya sen bir hafta sonra gittin.
gümüş otel, altın pansiyon, elmas bağevi...
anladığım kadarıyla bozcaada da mekan bir şey değiştirmiyor. fiyatlar kişi başı en dadndik mekanda 80 TL den başlıyor ve 200 TL ye kadar yolu var.

bize de "rüzgar gülü otel" girdi.
balık yediğimiz akşam yemeğine verdiğimiz 205 TL ise girmekle kalmadı hala çıkmadı.
muhtemelen çıkması için narkozun kullanılacağı bir operasyon geçirmem gerekebilir.
reçelini siktiklerim.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

usta tatil güzeldi zaten. gümüş otel güzel değildi ehehhe

eywallah babbleım

teşekkürler mcdonell

Yarramı ye Büyük Beyaz

sevgili gregor samsa,

"reçelini siktiklerim" müthiş bi motto. kullanalım

Sezi dedi ki...

mesleğimden soğuyorum böyle şeyler yüzünden yazık . Lobiye bir tane kadife berjer atan, odaları beyaz kireç badana, pencereleri yunan mavi yapan butik otel oluveriyor.

frodo555 dedi ki...

Kardeşim öyle bir sınırlı zamanda müşterini 7 sülalesini sikme hırsı var ki bozcaada esnafında; 300 bin € luk hobi sahibi anlı şanlı katrilyonluk zenginler bile isyan etti ve bu yıl donanma kupası yat yarışları bozcaada etabı iptal edilerek istanbul-çeşme non-stop yapıldı... Düşün yani adamın yıllık yarış bütçesi nereden baksan 60-70 bin € ama onlar bile bu manasız ve tek tarafa haz veren skişten bıkmışlar...

Gitmeyin amunagoyim, 2-3 sene kimse gitmesin görürüm ben beyzadeleri, zaten teknik olarak yakınlık dışında biskim yok bozcaadada, soğuk ve temiz deniz assosta da var (hoş onlar da tecavüzcü coşkunun yamağı sayılır ama biraz daha mantıklılar özellikle kadırga koyundaki oteller)... rüzgar jeneratörü istiyorsan alaçatı, deniz dibinde bakılacak görülecek taş kestane vs. arıyorsan ayvalık, güneş istiyorsan zaten adanın olayı o değil.. saf yunanlık istiyorsan da sarmısaklıya git... Ama adaya gitme amk... Veya ila gideceksen, al bi çadır, ayazmada kal, açıkhava duş, plaj bedava, kamping ucuz... yemeği de dükkandan balık alıp şehir kulübünde (sedat mıydı adı) pişirtir yavlar-yakar yarı fiyatına yani şehir piyasasının sadece iki katına getirebilirsin.

Sonsöz: Zokayım bozcaadaya...

Unknown dedi ki...

gümüş otel hakkında yazılan tum yorumlara katılıyorum.iğrençti hemde cok .sakın sakın haaa gıtmeyın derım.fazlası yok eksıgı bıle var anlatılanların.kırlı tiksınç bı oda wc kağıdını bıle zorla ldık yaaa.tv yok olsada off durumda calışmıyor.kumanda yok.kahvaltı berbat sac kurutma makınesı yok (zaten o lukse gırerdı)utanmadan bıde kalmadı malesef seklınde bı cevap.ıyı yada olumlu bır tane bısey soyle desenız yok kardeşim yok ınanmazsınız belkı ama ıyı olan hıcbısey yok.sakın hata yapıp gıtmeyın sakın haaa.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Ben de mesleğinden soğudum sevgili Sezi

Domates reçelini siktiklerim diyosun yani sevgili frodo555?

Geçmiş olsun secil

TNA dedi ki...

tek kelimeyle berbatti. yazanların hepsi dogru..karı bırakmış oteli iki üç çocuğa, müşterilerin ne hali varsa görsün durumu. Üç gece kaldık, bir kere bile oda temizlenmedi, odada eksik falan var mı bakan yok.bi tek klima çalışıyor adam akıllı.
Bi daha bir tek gümüş otelde yer olsa, bir sene ertelerim bozcaada tatilimi, yine de gitmem.

Unknown dedi ki...

Yorumların eksiği var fazlası yok hele ki sahibi .. bu kadar kaba ukala terbiyesiz bir otel işletmecisi olamaz . Görmemiş olmayalım niyetiyle gittiğimiz bozcaadaya bir dhaa gitmem kimseye de tavsiye etmem