4 Mart 2009 Çarşamba

BLOGUM GÖRSEL OLARAK ÇOK ZAYIF, SİZCE NE YAPMALIYIM?



Evet önerilerinizi bekliyorum sevgili hackerlar. Blogumu nasıl daha iyi bir dizayna kavuşturabilirim? Sağa sola neler koyayım ki bal kutusu gibi olsun ortamımız? Html felan. Olguları detaylı bir şekilde anlatınız ki fizibilite çalışmam olumlu sona ersin. Sona erince de bloguma girenler oha be amma da süpersonik bi blog burası deyip yatıya kalsınlar. Daha çıkmam bu blogdan desinler. Hadi anlat bakalım. Çok iyi olsun ama böyle şarkılar, vidyolar, hareketli nesneler etc. Renk renk böle ebemkuşaa gibi olsun ortam : )))))

(10 dakka ara)

Evet görüyorum ki tek bir lanet olası öneri gelmemiş! Fok!!! Madem önerecek bişeyiniz yok o zaman lütfen blogumu övünüz. Övmek istediğiniz olguları ballandırarak anlatınız . Blogumun en çok hangi yönleri sizi delirtiyor yahut blogumun şu özelliği yüzünden uykularınız kaçıyor keyiften. Kıskandığınız yönleri de olur. Sonuçta kıskançlık da sevgiden doğar. Onları anlatın. Hadi bakalım övgüler başlasın. Yergiler bizden uzak olsun. Onları sadece bana anlatın dostlarım, ulu orta buraya yazmayın. Hiç kimsenin yağmurun bile, böyle güzel blogu yoktu : )))) Anket yapim mi?


Not : Bu bir mim değildir !!!

Not 2 : Makalemdeki fotoğrafı Balat da çektim. İnsanımız fakir : (





58 yorum:

b. dedi ki...

sayın travis ve sevgili tyler;
blogunuzla ilgili etrafınızdakilerden fikri olarak beslenmek isteyişiniz ne büyük alçakgönüllülük! bendeniz yardıma hazırım.buyrun öveyim: fotoğrafı pek beğendim doğrusu! nereden bulup da çekiyorsunuz bu kareleri kuzum?!! çok ünlü bir fotoğrafçı da olmalısınız aynı zamanda.

saygılar..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili vaziyet,

Açıkçası çok da övememişsin blogumu. Bi tek fotoyu övmüşsün. Neyse bu da bi başlangıç : ))

Evet fotoğraf benim için bir tutku, fotoğraf çekmezsem yüzüm morariyor.

İtiraf etmek istememiştim ama evet işte fotoğraf sanatında kullandığım ismim ! "http://www.saudek.com/en/jan/fotografie.html"

Nasıl? Rahmetli dedemin ismiydi bu. Evet link gibi ama isim bu, benim ismim bu. Link gibi isim kullanıyorum fotoğrafçılıkta. Yakaladınız beni ünümden : )

kaba şimşek dedi ki...

bence bol bol flaş animasyon olmalı her yerinde. mausu gezdirdiğimiz zaman sürtündüğü her pikselden bir süpriz çıkmalı. işte blog ruhu budur!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba şimşek,

Anladığım kadarı ile övgü değil bu sözler. O zaman öneri getiriyorsun? E ama hani html kodları felan bu önerinin?

Lütfen komputer kullanmayı bilmeyenler öneri getirmesin! Rica ediyorum!

b. dedi ki...

köklerinizin "çek" olması ne manidar! fotoğraf çekme tutkunuz buradan geliyor demek. çok ünlüsünüz gerçekten. fotoğrafta bir ekolsünüz adeta. görmüştüm ben bu fotoğrafınızı zaten, sizi yıllardır izliyordum. yine övdüm sizi bakın. blogunuzu olmasa da sizi övebiliyorum.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Evet vaziyet bence de. Köklerim çok acaip. Geçen soy ağacımı çıkarayım dedim sekoya çıktı ortaya. Bu ne lan dedim? o şaşırmışlık anında kendi kendimin fotoğrafını da çektim. Onu da koyacam bi ara. Fotoğrafımın ismi" Soyağacı soyağacı, kimdir bunun ilk sahıbı?"

Teşekkürler :)))

Adsız dedi ki...

abi fikir ve sanat eserleri haklarını koruma derneğinden geldiler çıktı dedim senin için. biraz sinirliydiler.

b. dedi ki...

aman allahım!! bahsettiğiniz sekoya da balat'ta mı? eğer oradaysa derhal gidip ben de fotoğrafını çekmek istiyorum. hiç sekoya fotoğrafı çekmemiştim.

saygılar..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili korsana hayır,

Seninle gurur duyuyorum : )))


Sevgili vaziyet,

Evet ama sölemem yerini...

Jondaff dedi ki...

hazır temalar var sayın travis, ben bloguma yazmak hariç her şeyi yaptığım için zırt pırt değiştiriyorum. slayt foto da koyabiliyorsunuz, çektiğiniz fotoları da koyabilirsiniz oraya. eğer şifrenizi bana verirseniz ben sizin adınıza yaparım ;) siz de çok başarılı bir hekırsınız ama yorulmayın dedim. çok yardımseverim çünkü ben.

Jondaff dedi ki...

sizin hesabınızla kendimi öveceğim bir yazı yazacağımı sanıyorsanız çok ayıp. şu an hissettim. öyle düşünüyorsunuz :(

kaba şimşek dedi ki...

benim blogu yaptırdığım ustanın telefonunu verim istersen. çok iyi bi usta. bu işin erbabı.

b. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Jondaff,

Önerilerini kulak arkası yaptım. ehehhe sonra içerim

Lakin şifremi size vermem söz konusu değil. Çünkü kendi çapımda dünyaca ünlü bir hekırım ben. Dolayısıyla komputerimi kendim yaptım. Benim sesimle çalışıyor sadece. Blog aç diyorum hop açıyor. Kapa parantez diyorum kapatıyor. Üzgünüm.

Not : ???????? Kendi kendini övme fikrine ise çok sıcak bakıyorum şu an. Derhal yapabilirim ehehe nasıl daha önce aklıma gelmedi ?

Jondaff dedi ki...

ben de ünlü bir hekırım sayın travis, sesimle şifrenizi çözerim. zaten siz şifrenizi verseniz de ben almam. hekırlık kanuna ters, kendim çözücem. burayı toz penpe blog yapıcam. guccilerden, mangolardan bahsedicem hep:((
benim gibi bir hekırla iyi geçinmeniz dileğiyle kapa parantez

kaba şimşek dedi ki...

sevgili condaf,

onu başta nası anlaşırsanız öyle. yani ister kendin malzemeyi baahaustan alırsın usta işçilik alır sadece, istersen sen sadece ne istediğini söylersin usta anahtar teslim yapar blogunu. son derece de dürüst bir insan aklına sakın öyle(?) şeyler gelmesin.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba şimşek,

aslkdhjalskjdşlasdlkasd Kusura bakma tutamadım kendimi ama hakkaten blogun odun gibi dostum. üzerine alınma sakın. Ustan belli ki bıçak sırtındaki marangoz mudur nedir ya da ıssız adam yapmış blogunu

lkajshdlkjasdasd

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba şimşek,

Soruyu vaziyet soruyor sen Jondaff a cevap veriyorsun lkajshdlkahsdlkjasd

Seni de mi ustalar yaptı?

kaba şimşek dedi ki...

fark etmez, sen de sorsan cevabım aynı olurdu lsdjflsdkfjlsdkfjls. dolayısıyla, sevgili vaziyet, yukarıda condaf'a anlattıklarımın aynısını sana da anlattım gibi düşün. öyle hisset ldskjfldskfjlsdf.

Jondaff dedi ki...

ahahahaha ben dedim burası saykodelik diye kimse bana inanmıyor.
sevgili travis yazılarınız yeteri kadar abnormal bence sitenin tasarımı normal kalsın ki akıl sağlığımız yerinde olsun değil mi?
''LESS IS MORE''

Jondaff dedi ki...

ustalara saygı kuşağı ahah.

kaba şimşek dedi ki...

vaziyet mi condaf mı bu travis evladım? yakınları getir benim hele! keranacı.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

kaba işmşek kulaandan vida sallanıyor bi tane dostum :(((

alksjhdlkajshdlkjasd

Not : ya olm noluyo ya! Hani benim bloguma tavsiyeler yahut övgüler anlamadım ki? Panayıra çevirdin ortamı sevgili kaba!

Jondaff dedi ki...

elinde işlevsel bir makas tutan condaf oluyor
sevgili travis kendi blogunuzdan sıkılıyor musunuz ki böyle şeyler yapmak istiyorsunuz. artı dediğim gibi hani html'yi düzenleyebiliyorsanız size bir iki tema yollarım ben. hekırsınız çok da ukala konuşmak istemem :))

kaba şimşek dedi ki...

bence duvarları çift renk yap, ortama hareketlilik getirir. bir de aynalarla derinlik kazandırabilirsiniz blogunuza sayın travis.

Adsız dedi ki...

sevgili travis and tyler,

bence bir nacizane oneri olarak alin lutfen, bir buton olmali, biz oraya tiklayinca siz ses kaydinizla bize konusmalisiniz, yazdiginiz makaleleri okumanin yaninda, bize anlatarak da dimagimizi genisletebilmelisiniz.

bir baska buton da da muzik tavsiyeleriniz olabilir mesela ki ben sahsen hastasiyim. lifeguard sleeping a.k.

saygilar.

kaba şimşek dedi ki...

lan bu arada akıntıya kapılıp sormayı unuttum. mim ne?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Jondaff,

Gugıl felan kullanırım, e-mail trafiğim de levent-zincirlikuyu hattı gibidir : )resmen hekırım bence!!!


Sevgili kaba şimşek,

Utanmazsan halı serdiricen bloga amına koyim!


Sevgili mybraveface,

Hımm. Hoşuma gitti bu öneriler. Not alıyorum. Teşekkürler

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba şimşek,

Mim ne hiç bilmiyorum. Millet birbirini mimliyo ama onu biliyorum. İnsanlar bu yazımla onları mimlediğimi sanmasın diye öyle bi yola gitmek istedim bu makalemde.

kaba şimşek dedi ki...

bu arada yeni bir tasarım yapmadan önce muhakkak bakmanız gereken bir site de şudur bence:
bu

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Teşekkürler kaba : ))) Patron da gördü siteyi garip garip baktı bana : (((

Bu arada uzun kodlamalar sonucu blogumun en altına mükemmel bişey yerleştirdim. bence blogum artık çok daha güzel ve zengin : )))))))))

ti esti to dedi ki...

sevgili travi ve sayın durdane. bu kadar çok gürültü arasından sadece kaba şimşek duvarları ççift renk yaptır demiş öneri olarak sonuna kadar katılmaktayım. bir de üstteki taksicinin resim boyutu çok küçük sayfa tam anlamıyla genişlemiyor buna bir çözüm bulunuz. daha büyük, çok büyük, en büyük olmalı(buradan işlev kadar boyun da önemli olduğunu çıkarabiliriz). ama biraz özen gösterin yahu okuyucuya saygı yahu(yahu derken ki entellektüel halimi görmezden gelebilir misiniz ki?)

Scatterbrain dedi ki...

valla şu dizayn işinde ilerlettim kendimi. yardımcı olabilirim her şekilde. ourblogtemplates'in temaları çok kullanışlı ve her bir ince detayına kadar şekil ve renk ayarı yapılabiliyo.

gregor samsa dedi ki...

1. renklendir
2. yazı boyutunu çok az büyüt
3. travis in resmini biraz küçült ve ortala
4. daha az smiley kullan :)
5. hatta düşündüm travisin yanına bir tyler fotosu ekle. mümkünse kendi çektiğin:P
6. yazı üslubu ve tarza aynen devam.

Scatterbrain dedi ki...

arada bir de karı kız fotosu koy!

all or nothing dedi ki...

Ben sade blog severim, ya sade olmalı ya da olmamalı.. Öyle her yerden fotoğraftı, animasyondu fırlamamalı.. Blogu çok gezinmedim, hatta fazla blog gezinmişliğim de yoktur.. Siz Travis bir suserkene lost a dair entrylerinizi okur, yenilerini beklerdik ki yeni lostlar geldiğinde bir bakalım Travis bişey demiş mi diye bakınırken ne görelim yokmuş öle bir suser ki artıkın onun bir blogu varmış, blogunda yazarmış, netekim lostu da yazmış blogunda, bu sefer de kusur kalmamış olduk okuduk hemen güldük ve de, başı da beladaymış lostla, ne onla mutluymuş ne de onsuz gibi bir noktadaymış, zamanda yolculuk çıkmış mertlik bozulmuş.. Neyse ne diyorduk sade olsun diyorduk.. Ben anlamam blogdan ama olursa da sade olsun Travis, yormasın bizi..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili ti esti to,

Sizler gibi entelektüel okuyu önerileri çok gururlandırıyor bizleri. Travis resmini daha da büyütücem söz


Sevgili Okhy Dokhy,

Danışırım sana o vakit zamanı gelince


Sevgili gregor samsa,

1. renklendir (ok)
2. yazı boyutunu çok az büyüt (done)
3. travis in resmini biraz küçült ve ortala ( : ((( ama ben bu resmi kaotik bir ortam yüzünden kullanıyorum, siz okurların rahatı kaçsın diye : ))) )
4. daha az smiley kullan :) ( zaten az kullanıyorum be abi ehehe )
5. hatta düşündüm travisin yanına bir tyler fotosu ekle. mümkünse kendi çektiğin:P ( evet bu iyi, yapılsın )
6. yazı üslubu ve tarza aynen devam. ( well noted )


Sevgili all or nothing,


Anladığım kadarıyla sen blogun bu halinden çok memnunsun, thanks.

Lost un da amına koyim bu arada!!

Cindy Vortex dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cindy Vortex dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
all or nothing dedi ki...

Yazı boyutu iyi olmuş, bir de satır uzunluğu biraz daha artarsa okuması daha kolay olacak sanki, bu haliyle sürekli sayfa kaydırmak gerekiyor bir paragrafı okumak için.. Travis fotoğrafının ortalanması bence de iyi fikir ama okuyuculara kaotik ortamda rahatsız edici unsur olarak özellikle dizayn edilmişse de isabet olmuş.. Belli bir düzende kaotik ortam cezbedici olabilir.. Öneride bulunmak ne güzelmiş yaw, daha bir sürü şey öneresim geldi bak dur biraz daha bakınayım ehue:)

ti esti to dedi ki...

sayın travis entellektüelliğimi sorgulamak sizi ilgilendiren bir durum değil. sadece bilin diye yazdım. okan bayülgen söyler de ben söyleyemem mi işin özü burada. sizden okan bayülgen fotoğraflarıyla donatmanızı öneririm blogu. bütün entelliğimle yanınızdayım.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili all or nothing,

Teşekkürler. Tüm bu iyi niyetli yorumları değerlendiricem. Hatta özel ders almaya başladım blog dünyası ile ilgili.


Sevgili ti esti to,

Valla bana uyar. Eğer ki Okan Bayülgen Balat'a gelirse çekerim fotolarını poz poz koyarım bloguma. Bana göre hava hoş, ben Balat insanıyım ehehe

merlin dedi ki...

canim kardesim osver tasarimi falan. zaten ben reader dan okuyorum. millet buraya saga sola bakmaya gelmiyo. sorun yok yola devam

ti esti to dedi ki...

siz sadece balat diyorsunuz ama sayın dördın, bir de bâla var oralardan da güzel fotoğraflar çekebilir yayınlayabilirsiniz

Adsız dedi ki...

Sevgili Travis,

Blogunuz pek harika, pek menevişli, fotolar dahil, şu Balat'ta çektiğiniz hariç. Halka filminde gemiden atlayan at sahnesinden de acayip korkmuştum böyle, nedenini hiç anlayamadım. Bilinçdışı frödyen şifrelerimle oynandığından kuşkulanıyorum. Keza reca ederim bir daha Balat'ta gezerken yanınıza Koçtaş'ta 3.90 TL'ye satılan yağmurluklardan alın da yavrucaklar hiç değilse yağmurdan korunmuş olsun.

Bir de beyaz (gri mi bu renk yoksa?)dışında bir fon çok mu aykırı olurdu? Halı döşetin demiyorum tabii, belki jüt?

all or nothing dedi ki...

Fon iyi bence, sözlükü anımsatıyor biraz okuması kolay oluyor.. İşi gücü bıraktık blog dizayn danışmanı olduk yaw, blog dizayn önertmeni ya da haha.. Hayırlara gitsin..

Adsız dedi ki...

ancuk olsun abi:) asjkahdwhjwdwakj

Buket Akgun dedi ki...

soul asylum! hastanızım t&t! şaka bir yana cidden bir tuhaf oldum be. bu albüm kaset olarak var bende.

e başlık da bu albümünün adı olsun: grave dancers union. "kabristan dans ve gösteri topluluğu sendikası başka istanbul yok" gibi bir anlama geliyor. ne derin anlamlı değil mi her açışımızda blogu tüylerimiz diken diken olsun böyle.

bir de başlık anketine yorumum olacak. post potter sendromuna bire bir. oku oku oku.

Buket Akgun dedi ki...

kasetçalar bul bana! hemen!

all or nothing dedi ki...

biraz diğer blog lara baktım da t&t, zayıfmış harbiden seninki yaw.. hadi bişeyler yap hemen..

kaba şimşek dedi ki...

daha çok anket istiyorum daha çok!!!!!!1

Tribal Enfexion dedi ki...

bence feng şüiye önem verilmeli bu blogda aziz dostum t&t samsa.

yani bir sdabah kalktığımızda burada feng şüi nedenli bir ferahlama bir pozitif şey şeyedelim.

gerçi ben yazdıklarınızı bloglines reader yardımıylan kuduğum için açıkçası tasarım pek sikimde değil (küfredebiliyor muyduk olm?).

fekat daha bir estetik daha bir modern olabilir.
gerçi kaba da katılacaktır bana, böyle daha bir organik duruyor.

ışık ve sevgiyle o zaman...

Adsız dedi ki...

sahai fikrim bence kaba simsek ikonu blogda daha fazlalikla yer almali. En cok beni gulduren ve dusundurendir. Travis yerine kaba simsek'in amuda kalkar pozisyonda balik tutmakta olan bir fotosu cok sik (SHIK) olur.. Bir de kaba simsek sadece yorum kisimlarinda degil yazi kisimlarinda da yer alsin..Misal bir travis yazisinin bir yerinde birden sifreyle girip birkac cumle yazsin..Gerekirse editlesin..
Kaba simsek dostum selamlar..!!!
Nasilsin nasil gidiyor?
Coktandir gorusemedik..
Merhaba..?

kaba şimşek dedi ki...

bence de porşe dostum gibi takipçiler çoğalmalı. böylesine aydın gençler kolay yetişmiyor.

nasılsın porşe dost?

merhaba

Adsız dedi ki...

Blog çok süpersonik, kalsın bööyle hatta herşeyi sil sadece yazıları okuyabilelim ama herkes de okuyamasın, mistik bişiler olsun. Kaba Şimşek'in dediği aynalarla derinlik katma fikri de düşünülebilir bence.

Blogun doğusundan güneş doğsun sabahları, öğle vakti tam tepeya gelsin soora batsın, aydede çıksın. Orjinal bi fikir bence.

Ayh ya da kalsın böyle, üslubunuzun, konularınızın hastasıyız. Umumi tuvalet teması olsa da gelir okurum şahsen. Neyse o kadar da olmasın ama.

Jondaff dedi ki...

sitenizde yaptığınız değişiklikleri ilgiyle izliyoruz sayın travis bir ara yorumların adını değiştirirken are you talkin to me'den iki önceki ada denk geldim de ahahah bu daha iyi olmuş sanki evet. i'm talkin to you my daughter, but, my bride you understand. ahahaha işte başkanımısa layık bir ingilizce
less is more diyorum yeniden ben

Arzu Pınar dedi ki...

sağa losttaki sawyer ı, sola matrix teki neo yu koyabilirsin.

ya da komple temayı değiştir en iyisi. biraz daha yeni, daha cafcaflı.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Hepinize çok teşekkürler. Çok yakında taleplerinizin hepsini karşılayacak yeni bi blogla karşınızda olacağım.

Bye for now...