17 Temmuz 2009 Cuma

MAĞAZA ÖNLERİNDE BEKLEŞEN EBLEH SURATLI ERKEKLER KİM?

Kadınları bilen bilir, hayvan gibi alışveriş yaparlar. Kapitalizmin en büyük motorlarıdırlar. Ayyy ne kadar şirin diyerek bişeylerin yanına yaklaşırlar. Söz konusu kadının yanındaki erkek de bir süre peşi sıra o şirin şeylerin yanına yaklaşır. O şirin şeylerin sonu gelmez. Erkekler hep kadınların şirin saydığı birşeylere yaklaşır durur, yakınsar. Kadının şirin saydığı şey bir türlü ele gelmez. Kadın elinde 2000 tane şirin şeyle soyunma kabinine girer çıkmaz. Soyunma kabininden uzanan bir el bana 36 sını bul bunun der. Erkek gider 36 sını aramaya. 36 sını bulup getiren erkek soyunma kabinine parmakları ile tıklar. Sevgilim al 36 sını buldum. Ses gelmez. Boş bir kabine sevgilim dediğini çok geçmeden anlar erkek zira kadını arkasından bu nasıl der üzerine geçirdiği yeni birşeyle. Bak 36 yı buldum dersin sevinçle, yüzüne bakmaz. Ay o ne biçim der. Şirin şey ne biçimdir artık?? Erkek elinde gittikçe çirkinleşen 36 ya bakakalır. Soyunma kabininin kapısı suratına kapanır. Çirkin 36 yı yerine götüren erkek geri gelir. Sence bu nasıl der kadını. Güzel dersin değil der, çirkin dersin ay sen de hemen geçiştiriyorsun der. 3 saat geçer. Erkek içinden anasını sikim ben böle işin, oymağını siktiğimin dünyası! Alışveriş sektörüne ayağım girsin gibi naif olmayan cümleler geçirir. Oysa bi gömlek bakma üzere girilmişti tükkana. Hani verdiğin sözler sevdiceğim diyemez. Kayahanı o an çok iyi anlar. Karanlıklar felan. Pardon bunun 36 sı var mıydı der erkek yeniden mağaza görevlisine. Ulan madem 36 sı oluyor, 36 sını alıp girsene içeriye diyemez sevdiceğine. Bu hep böyle devam eder. Kadın çıkar yeni bir şirin şey bulur, yeni bi kabin, yeni bi 36 numara. Çirkinleşir ortam. Prometheus erkek of ulan nedir bu çektiğim der ve patlar kadınına!! Sikerim 36 yı! Ben mağazanın önündeyim diyerek ters çıkar kadına. Erkekliğini ispat eder ortama. Agresif bir surat ifadesi takınır. Kadını anlar ki erkek hakkaten sinirlenmiştir artık. Ses etmez. Peki canım der. O uysal peki canım ile erkek aslen ekosisteme gördüğünüz gibi olaylar benim kontrolüm altında mesajı verir memnuniyetle. Gördüğünüz gibi ben burda mal gibi kadınımı beklemiyorum, o benim mağazanın önünde beklediğimi bildiği için hemen de utanarak işini çabucak bitirip yanıma gelecek der. Görürsünüz am bitleri der. Ultimatomumu verdiğimi hepimiz gördük der. Mesaj nettir, budur. Ki genelde de bunu mağazada çalışan kızların duymasına yetecek ses yüksekliğinde söyler ki o kızlarla göz göze gelip gülüşsünler. Ama erkek gülüşmez, serttir. Çünkü herkes bilir ki tüm kızlar alışverişi sever ve tüm erkekler alışverişten nefret eder. Bu toplumsal bir kuraldır, bu medeniyetimizin can damarlarından biridir. Mağazada çalışsa ne yazar! Kadın kadındır işte. Seni de bıraksam ne biçim alışveriş yaparsın biç ne gülüşüyon bana der içinden! Alışverişten nefret eden erkeğimiz kendinden emin adımlarla mağazadan çıkar.




Erkeğimiz mağazanın önüne gelir gelmez bir sigara yakar. Yoldan gelip geçen güzel kızlara bakmaya başlar. Sigarası biter. Bir aşağı bir yukarı yürür. Niye yürüdüğünü unutur. Artık yoldan geçenler iki gözlü, burunlu, iki kulaklı, parmaklı parmaklı yamuk yumuk canlılar gibi görünmeye başlar. Ayak bilekleri zonklamaya başlar. Bir sigara daha yakar. Söz konusu erkek bir süre sonra ama gerçekten "Lan ben niye burada ayakta duruyordum acaba?" diye soru sorar kendi kendine. İşin içinden çıkamaz birden ve olaylar gelişir. Yere çömelir, kalkar. Patlamalar, düşünceler, çözümlemeler, analizler, yapıbozumlar, sürrealizm peşi sıra gelir. Sanki saçları birden uzar. Bir beyin fikir fırtınası yaşar kendi kendine. Artık o erkeğin kafatası tüm bir insanoğlu gelişiminin anayurdu olur. Berraktır herşey. İki karadelik gibi bakan gözleri felfecirdir. Sol göz tiklemeye başlar. Bu yüzdendir ki alışverişini bitirmiş neşe içinde çığlık çığlığa yanına gelen hatununa angut gibi bakar er kişi, boş boş bakar. Çarşı pazarda mağaza önlerinde bekleşen ebleh suratlı erkeklerin iç yüzü budur efendim. Ama derhal çocuk taklidi sesler çıkararak konuşan hatun erkeğini hayata dönderir. Erkeğimiz de hemen kendini neşeli biri sanıp güle oynaya hatunu ile yoluna devam eder gerzek gibi. Kadın erkeğin eline vermiştir çantaları, bi de erkek haberi olmadan bunları taşımaya başlar. Kafasını arkaya ata ata kahkahalar atar erkek. Kurtuldum der sevinir. Tabii ki bu deli neşesi bir sonraki mağazaya kadar sürecektir. Sonuç olarak, erkek düşünmeye mahkum bir hayvandır efendim. Netameli günler dileriz...

24 yorum:

mybraveface dedi ki...

SEVGILI t$t,

seninle acaip empati kurdum. bu dertten ben de son derece muzdaripim. yazinin sanal kahramani olan sana cok uzulebildim, bak, dusun.

peki t amd t, napacaz? napmamiz lazim? kompozisyomndaki giris ve gelisme ok de hocam, sonuc sisiriklmis, pas gecilmis...nedir hocam bizim ribaundumuz? hucum mu savunma mi? bir tuyo ber allasen, hayatimiz kaydi afedersin

Selim Isik dedi ki...

Sevgili T&T,

Bence şükretmeli erkek, 36'sı yerine 46'sını aramadığına. En azından hatunun vücudu fena değilmiş ve tabii ki unutmamalı beterin beterinin olduğunu.

Mutlu günler dileriz.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Abi beklemenin bedeni mi olur allasen? Katılmadım sana ehehe : )

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili mybraveface,

Yapacağın şey açık. Kadınlarla alışverişe gitmeyeceksin.

Robin Goodfellow dedi ki...

Bu durumlarım Kabe'si Kadıköy Mango'dur. Orada bu tür manzaraların en alalarını görebilirsin :)

Jondaff dedi ki...

kadıköy mango'da kasa sırasının 3.kattan başladığını bilirim :( bildiğin kabus. mangofobim var zati, alışverişe bensiz çıkın diye kaçarım genelde.
ama çok genellenmişiz sanki. ben yanımda erkek olsun, kadın olsun birisi bekliyorsa alışveriş yapamıyorum sıkılacak yanımdaki diye.
böyle, kadınlar alışverişe hastadır diye genelleyince, kadınlar da hakket normali bu deyip kendini alışverişe veriyor olabilir. öğretilmiş davranışlar işte. sistem de bunu istiyor. ahaha, ayy sistemi karıştırıp, kapitalizme sövmesem entelliğim zail olurdu, özür dilerim dayanamadım

divina dedi ki...

Bence böyle mağazaların bir kısmında sıra sıra PS3ler olmalı ki erkek de sevgilisini o şirin şeyleri denemesi esnasında beklemesi için. Bir yandan oyun oynar bir yandan da bekler homurdanmadan ki homurdanması en normal şey.Ben kadın olmama rağmen kızkardeşimin o 238947298374982374 tane şirin şeyle kabine girmesinden dolayı erkeklerle beraber bekleyen bir insanım mağaza önlerinde. Halbuki benim dediğim gibi bir çözüm getirilse, kadınlar işlerini bitirince sevgililerini almaya PS3 salonlarının önüne doluşacaklar ve o zaman beklemenin ne boktan bir şey olduğunu anlayacaklardır. Bir erkeği PS3 başından kaldırmak kadını mağaza önünde beklemekten daha fazla vakit alacaktır diye düşünüyorum. Bak o zaman bir daha her gördüğüne şirin diyorlar mı haha!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Orası korku tüneli gibi gelir hep bana zaten puck robin

Birşeyleri genellemeden bişi yazamayız ki Jondaff ehehe

Güzel fikir divina. Kızkardeşinin de manitasına acıdım aniden hahah

Bak ne tatlı fikirler üretiyosunuz hemen!! Neden? Çünkü alışverişe devam etmek istiyorsunuz bence : (((

asdlşkjlaksdasd

Yalnız hakkaten nedir bu mango olayı? İndirim desen orda, sıra desen orda, kadın kız desen hepsi orda. Vıcır vıcır.

Jondaff dedi ki...

tabii ki genellemek gerekir de ben ne kadar da müthişim, nasıl da farklıyım imajı vermek için oraya yüklendim :)
ama işte böyle genelledikçe büyüyor bu olay çığ gibi
Mango'nun Taksim'deki mağazasında erkeklere de kıyafet var sanırım. bir de sıra sıra koltuklar koymuşlar, erkekler orada kadınları bekliyorlardır sıralanıp :)
bunun daha kötüsü tuvalete giden sevgiliyi beklemek, cem yılmazvari sohbetlere girişmek olabilir.

fevkalade olağan dedi ki...

bunun bi değişiği tuvaletin önünde sevgilisini bekleyen erkektir.. onla ilgili de bi dünya malzeme var.. ama kim yazcak şindi.. bu sıcakta.. sıcak değil de nem fena nem.. oyhh..

fevkalade olağan dedi ki...

pii.. bi üstte benim yorumumum aynısı yazılmış.. irezil oldum sosyeteye.. neyse ben gideyim.. bi süre uğramazsam unutulur heralde..
tpış tıpış..

pıncır dedi ki...

valla bence beyefendi istemezse girmez mağazaya. sırf meraklılığınızdan geliyo basınıza ne geliyosa:))) ya da akıllı erkek o günkü gezintinin mağazalara doğru kayabilme ihtimalini tahmin eder hiç bulaşmaz o gün manitaya:))ben bile sıkılıyorum kız arkadaslarım magazalara daldıgında, erkek olsam tamamen uzak dururdum sanırım.

Dr Shephard Ameliyathaneye dedi ki...

erkekleri o arada oyalamak icin soyunma kabinlerinin önüne televizyonlar koyup kabinlerin içini gösterseler aslında.. düşündüm de pek mantıklı değil.. kimse sevgilisini orada soyunurken görmek istemez, ister de elalemin görmesini istemez.. ama canli yayina baglanan kabin rastgele secilse, heyecan olsa, böyle 50 tane erkek ellerinde 36 beden elbiseler heyecan icerisinde ekrana baksalar..

Adsız dedi ki...

çözümü basit bunun. koyacaklar mangoya zaraya playstation odaları
takılacaz orada. o zaman istedikleri kadar beden model arasınlar kimin umrunda. hatta kendi kartlarımı bile veririm alsın ne alcaksa.

divina dedi ki...

Adsızcım, canım, zaten düşünüldü ve yazıldı o fikir. Neext!

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili pıncır,

Sorarım sana ki her hangi bir kadının gezintisinin ne zaman alışverişe kayacağı nasıl belli oluyor bize bi anlat kjhgskjhgakjhsa

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili dr shephard ameliyathaneye,

Tez vakitte bir sevgili bulmanı ümit ediyorum sanıyorum erkeksin,

Yahut kadınsan sanıyorum vücudun güzel kendine güveniyorsun lkjahlhjajka

pıncır dedi ki...

bak "akılllı erkek" demişim orda tt. ama öte yandan anlamanız için önce hatunları dinleyebilir olmanız da gerekli. evet sanırım şimdi tıkandığın noktaya ben de geldim. sanırım bu imkansız tt. ehe

Adsız dedi ki...

bnm sefkili artık alışveriş lafını duyunca sen takıl ben evde oturcam diyo.walla benimde işime geliyo,diğer türlü rahat rahat bakınamıosun zaten.
Bence siz evde oturup böreek açın,biz de o arada şirinleri toplayalım.

Adsız dedi ki...

bnm sefkili artık alışveriş lafını duyunca sen takıl ben evde oturcam diyo.walla benimde işime geliyo,diğer türlü rahat rahat bakınamıosun zaten.
Bence siz evde oturup böreek açın,biz de o arada şirinleri toplayalım.

Adsız dedi ki...

bnm sefkili artık alışveriş lafını duyunca sen takıl ben evde oturcam diyo.walla benimde işime geliyo,diğer türlü rahat rahat bakınamıosun zaten.
Bence siz evde oturup böreek açın,biz de o arada şirinleri toplayalım.

Adsız dedi ki...

maausumm-fare um takıldı pardon.

Tümay dedi ki...

Çok güldüm, komik. (Bir kadın olarak...)
Eziyet çektirmemek için alışverişe yalnız gidiyorum. Yazık onlara diyorum.