8 Eylül 2009 Salı

MOTORSİKLETE BİNENLER ASLINDA EŞŞEĞE BİNİYOR !!!

Evet motorcular resmen eşşeğe binip geziyorlar haberleri yok olm. Bi de böyle bi havalar felan. Motorsiklet olayının aslen eşeğe binmekle aynı şey olduğunu hiç düşündünüz mü? Sen zaten ne zaman düşündün ki yarraaam! İşin gücün babun gibi yaşa git. Düşün biraz aynı tarz binilir ikisine de. Zamanında asi olan atalarımız eşeğe binip hıphızlı gitmeye çalışırlardı. Canını sıkan olursa eşeğine çifte attırırdı. Tam piçti. Misal ben geçen sinir olduğum birinin etrafında motoruma göt attırmak sureti ile dünyayı dar ettim. Nereye kaçacağını bilemedi o an için hasmım olmuş hısmım. 360 derecede cehennemi yaşattım kendisine. Özür dileyip ağladı karşımda. Bazıları daha da asi olup eşeğe ters binerdi. Eşeklerle bir süre daha bu tip yaşadı atalarımız fakat baktılar eşek yeterince hızlı gidemedi bu kez ata bindiler. Eşek çapır at da kawazaki diyebiliriz bu durumda. Peki bu durumda grup halinde gezen çapır fanatiklerini neye benzetebiliriz? İhtiyar heyeti. Evet bi sürü eşeğe binmiş kanka olmuş atalarımıza. Hepsi de sakallı, atalarımız da sakallı. Herkes sakallı. Otlaklarda geziyolar tırıs tırıs. Bir sürü çapır park etmiş bi barın önüne. İnatçı mı inatçı eşekler.

Günümüz dünyasında ise artık motorun önünü kaldırıp geziyolar. Neden? Çünkü atalarımız eşeğin bi kere önünü kaldırdılar gördüler 55 santimi. Hiç hoş bi görüntü olmadığı için sanayi devrimini gerçekleştirdiler derhal. Ve önü kalkabilen, aynı zamanda makul ve daha da hızlı eşekler olan motoru buldular. Açıkçası ben motorize eşek derim motorsiklete. Misal eşekle bi yere gittiniz sonra da eşeğinizi kapıya bi yere bağlarsınız. Motorla gidince ne oluyor? Kilitle bağlıyoruz. Ne fark eder? Etmez. Aynı şey. Eşeğe binen kavuk takardı motora binen kask takar. Ne fark eder? Etmez. Eşeğe uzun süre binen pişik olur ve taşşakları zonklardı. Motora uzun süre binene ne olur? Aynı şey. Demek ki aynı şeyler bunlar. Eşeğe binen de neşelenir motora da. Büyükadada eşeğe binmişlerin güleç yüzlerine bakınız. Daha sonra da motora binmişlerin suratlarına. Motora binmek mutlu eder insanı. Bazı ergen gençlerimizin tek derdi motora binip neşelenmek misal. Eşek aaaiiii diye anırır motor wrooom diye anırır. Şekilsel olarak da aynılar dikkat et! Ön teker eşekte ön ayaklara tekabül eder. Motorun arka tekerleği ise eşeğin kalçası yahut arka ayaklarıdır. Eşek saman yemezse gidemez, motor da benzin olmazsa gidemez. Kız kaçıran atalarımız evin cumbasından eşeğin üzerine atlayıp kaçırırlardı kızları. Günümüzde ise Bruce Willis Pulp Fiction filminde motora balkondan atlar kaçırır. Misal bi eşeğe sıvı nitrojen dök ne olur? Motora döksen ne olursa aynısı olur. İkisi de ses çıkarmaya çalışarak sonsuzluğa karışır. Artık daha fazla misal verip haklı çıkmaya çalışmayacağım zira zaten haklıyım. Bazılarının eşek sikmek ile bağlantı kurmamı beklediğini çok iyi biliyorum. Ama daha çok beklersiniz zira eşek sikmek realitesinin konumuz ile hiçbir ilgisi yok. Çünkü o bir sapkınlık. Ben sapkınlıktan bahsetmiyorum. Normal normal anlatıyorum. Alakası yok. Ha tabi kalkıp motorunun egzozuyla cima eyleyen tanıdıklarınız varsa onu bilemem. Yazın bana onları da eklerim o zaman. Savım da güçlenir. Hayvan mısın nesin pis herif!! Tanıdıklarına bak motorunu sikiyor!!! Efendim? … Motor karı terimi mi ne peki? At gibi karı mı? … Allah belanı versin senin biç!!! Okuma lan blogumu sen! Hayırsız herif!


Son olarak söylemek isterim ki “El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış” günümüz motorcularının türküleri ise rock müzik. Bu durumda rock müzik dinleyenler motor mu arıyor? Bilinemez. Bence çok tatlı izdüşümler bunlar. Netameli günler dileriz…

16 yorum:

Adsız dedi ki...

gümüşlükte yaşarken her gün görüyordum bi amca motosikletin tepesinde elinde ineğinin tasması, arkasında inek vıın vınının diyerek motsikletle ineğini gezdirirdi...Köylü efendimizmiş, peh!Motosikletli köylü amcam rocker mıydı orasını bilemem...

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Yüreğine sağlık evacım. Bence o amca kesin rocker. Çünkü bi rocker dışında kimse ineğe tasma takıp gezdirmez.

Not : Gümüşlükte yaşamak??? : (((

guzelce dedi ki...

tebrik ediyorum, yazdigin her bir satir dogru. zaten bunu yorumlarin azligindan da anliyoruz. kimseye soyleyecek birsey birakmamissin dostum! ( dostum diilsin de bu lafi cok seviyorum kullaniyim dedim )

ama yani bi harley -davidson gercegi var!!!

Büyük Beyaz dedi ki...

yazıyı anladıkta bu müstehcen fotolar nedir kuzum. yani yazı okunmaz bari en azından müstehcen foto basiim tıklama sayım mı artsın diyosun. aynı zamanın tan gastesi gibisin eleman.
eşekmiş de motormuş da neymiş. o zaman araba ne zamanın kağnısı diil mi. niye bunu söylemiyon.

kaba şimşek dedi ki...

çok afedersin, o ineğin makatına dinamit sokup patlatmıyorsa benim gözümde rakır OLAMAZ o amca!!!! hell yeah \m/

babble dedi ki...

kaykılmanın zevkidir motor !!! ahannda ha binmişin eşeğe kaykılmışın semer üstünde ha binmişin motora abanmışın deri oturağın üstüne...
teknolojik serpinme bi nevii..baktığın açıdan da baksan aynı kapıya çıkar eşeklen motor...
eyvallah travis, bastığın parmak dert görmesin.

tamchee dedi ki...

Bizim oralarda bi söz vardır "Eşşeğe köyde, motora Kadıköy'de binilir!" diye..!!

kaba şimşek dedi ki...

bu blogun sahibi nerde arkadaşım?!!!!

Büyük Beyaz dedi ki...

terbiyesiz bilokçu, sana yumurta atıp, bilokunu tekmeliyorum.
yazarı bize ver, yönetim.

isurus dedi ki...

nerdesiiin

Yok ad mad dedi ki...

şldsfşlksaşldkfşsladfkşsdklfsadşlf
usta ksdfkşlsdkfşsdkfisa

Jondaff dedi ki...

bu blogun işyerinde açmak için fotosuz versiyonu yok mu ya :)beyefendi sırf okunurunu yapın şunun, şirkette adım çıkmasın. artı bişiler yazın da bir takım gülüşlerimiz olsun.

Aylin Balboa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mybraveface dedi ki...

blogun sahibi icin, artik blogu birakti, sizilerde oynamaya basladi diyorlar.

herhalde dogru bu.

mybraveface dedi ki...

pardon dizilerde oynamaya baslamis:)

Adsız dedi ki...

SİZİLERDE OLMASIN??