23 Aralık 2008 Salı

DAVID STERN AKILLI OLSUN !!!!

Evet! Yeni bir çıkmaz ile daha karşınızdayız. İnsanlığın sorunları çöz çöz bitmiyor amına koyim. Geçenlerde Lebron James imin maçını izlerken fark ettim. Ulan bu NBA denen mevzuyu bunca popüler eden, tüm emekçileri siyahi derili vatandaşlarımız yani zenciler. Aslan parçalarım nası da drivelar, smaçlar, üçlükler. Dağıtıyolar ortalığı. Arada sırada da yanlarına Larry Bird, Nowitzki felan gibi beyaz derililer giriyo ama sonuçta neredeyse tamamı zenci basketbolcu. Yani NBA i NBA eden siyahi kardeşlerimiz. İşte sorumuz geliyor ;



Ulan madem durum budur niçin NBA logosunda lavuk kepçe kulaklı bi beyaz adam var? Kılçık gibi kassız kollarıyla top sürmeye çalışıyor bi de nerdeyse yere düşecek!!! Niye ulan! Kesin gözleri de çipil çipil bakıyordur. Koca NBA logosu için silüetini çektikleri adama bak! Pis herifler!! Bıktım ulan bu kapitalizmden, ırkçılıktan!! Derhal Michael Jordan silüeti konsun NBA logosuna!! Derhal!!!



Al bakalım pis silüet! Top öyle sürülmez böyle sürülür !!!






Şu top sürmedeki zerafete bakınız. Kusursuz bir denge, namludan taze fırlamış bir mermi gibi ilerliyor adam. Sonra da logodaki silüete bak!!! Protesto ediyoruz!!

34 yorum:

Adsız dedi ki...

cevap veriyorum, logoyu tasar eden kişi beyaz gölge dizisinin fanatik bir izleyicisiymiş o yüzden logo öyle olmuş.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba,

Sana bir ödev veriyorum. NBA logosunun çıkış tarihini bul bi de kuliç'in kaç yaşında ilk siyah beyaz tv lerde boy gösterdiğini bul.Gidip Kuliç'in çocukluk filmini bulma bana, koç riivzle bul, beyaz gölgeyi bul!!

Dönem ödevin bu!!

Saygılar,
t&t

Adsız dedi ki...

belki de dizi ondan etkilenmiştir belli mi olur ahahaha. ama şu bir gerçek elbette, o gölgenin sahibi jerry west yani mr. clutch'tır. clutch son saniyelerde atılan basketlere verilen isimdir ve sevgili jerry'nin en büyük özelliği de buydu. o zamanlar saatlerimizi kurar gecenin bir yarısı kalkıp izlerdik kendisini. bi de muhammed ali'yi saat kurup izlemişliğim var. majesteleri için hiç saat kurmadım çünkü zaten heycandan uyuyamazdım şikago maçları olduğu zaman.

neyse efenim logodan bahsediyorduk sanırım. enbiey dediğimiz oluşumun ikinci ve halen kullanmakta olduğu bu logo 1971 yılında yürürlüğe girmiş ve günümüze kadar gelmiş. ondan önceki logo ise aha burda:
http://hoopedia.nba.com/index.php?title=Image:NBAOldLogo.gif

yalnız ilginç olan adamın silüeti koymuşlar logoya ama adam hala oynuyo o sıra. ben olsam alayına posta koyardım maçlarda ahahaha.

ve son olarak travis, logoya majestelerinin silüeti konsun diye düşünürken yalnız değilsin dostum. hatta bunun için amerika'da da sanırım bikaç girişim olmuş ama belki obama'dan sonra bi şans olur.

ne güzel lan böle internetten bul bul ahkam kes. sevdim ben bu işi.

bu arada beyaz gölgenin yayınlandığı tarih de 1978.

sevgiyle

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba,

Dostum yüreğine sağlık, mükemmele çok yakın bir ödev hem de işin içine ruhunu da katmışsın. Adeta sözün bittiği yer. Müthiş. Blogumuza her daim bu katkılarını bekliyoruz.

Sana 74 verdim.

saygılar,
t&t

indian dedi ki...

Marc Cuban baskan Fenerbahce sampiyon ...

Adsız dedi ki...

sevgili travis teşekkür için altı puana daha ihtiyacım var? :(

bu arada blogunuzda neden futbola hiç değinmediğinizi merak ediyorum. neden bu blog da bir aceto, bir kale arkası, bir bişey olmasın ha? yoksa siz de mi futboldan nefret eden entellerdensiniz?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba,

Niçin daha önce söylemedin oğlum? 82 yaptım notunu.

Futbolu çok severim. Lakin hali hazırda zaten futbol konusunda çok iyi bloglar var. Gerek yok diye düşündüm. Onları okuyorum.

Saygılar,
t&t

miracsaral dedi ki...

Usta, aynı mantıkla düşünürsek basketbol oyunun yaratıcısı aslında bir Kanadalı'dır. Ama Amerikalı uşaklar sahiplenmiştir. Bu işler böyledir işte. Kapanın elinde kalırsın :)

dchetin dedi ki...

ortaokulda hem beyaz hem de tıfıl ve biraz da göbekli (belki tıfıl tanımlaması göbeğe de vurgu içeriyordur bilemiyorum) yeni bir beden hocamız olmuştu. adı akındı. ismet badem'i okulumuza filan getirmişti.

bizler adi adım marş, sağa çark sola çark ve futbol eksenli beden terbiyecileri olarak bu adamı stockton sanmıştık. futbola aptal oyunu derdi, ben oyak renoda çalıştım sizi basketçi yapacağım derdi.

e çamurlu bahçede gel de oyna o bulaşık oyunu... benim için bu bahane yeterliydi. ben hayatıma sol açık olarak devam ettim, o ise yeni gelen bedenci hocahanımlara asılmayla bağladı işi.

bu da öylesine bir anekdot olsun.

b. dedi ki...

sevgili travis ve sayın tyler;
süper bir ayrımcılık ayrıntısı yakalamışsınız yine, kutluyorum! ayrıca aynı david stern'ün "krizden fazla etkilenmeyeceğiz" açıklamasını yapmasının ardından nba çalışanlarının %9u işten çıkarılmış.
nba'da ayrımcılığa ve işçi kıyımına -sizin aracılığınızla- dur! diyoruz. david stern! aklını başına al!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Hiçkimse,

Cevab veremedim.


Sevgili dchetin,

Sol açık olmakla en iyisini yapmışsın bize kalırsa.


Sevgili vaziyet,

Teşekkürler. Demek ki bu David'i cezalandırmak zorunda kalabiliriz.

Saygılar,
t&t

Adsız dedi ki...

bir yanlışı düzeltelim hemen.. her şeyi olduğu gibi basketbolu da türkler bulmuştur, bulmuş fakat o sıra çine yağmaya gitmeleri lazım geldiği için ilgilenmemiş ve sona da unutmuştur. kanadalılar hiçbir şey bulmamıştır.

bu yorum aracılığıylan skati pipına da biadımı iletiyorum, vaktiyle tv ekranına dovru seslenerek söylemiştim fekat heralde duymamıştır.

new jersey hörmets..

Adsız dedi ki...

huanhuan kısmen doğru söylüyor ama yanıldığı noktalar var. evet basketbolü türkler bulmuştur bu kısmı doğru. fakat daha sonra her ahlaklı insanın yapması gerektiği gibi götürüp sahibine vermişlerdir. vaşngtın disi yani. ama bi küçük ödülü bile çok görmüşler o zaman atalarımıza. insan en azından bi şampiyonluk yüzüğü verir.

sahi kuzum bu şampiyonluk yüzüğü ne menem bişeydir? neden yüzük?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili sayınlarım,

Şu halde NBA de bir takımımızla neden boy göstermiyoruz anlamak güç. Derhal takım isimleri bulalım aynı onlar gibi bulalım. Ben başlıyorum :

Ankara Sheeps,
Toros Lions,
Anatolian Childs,
Van Cats,
Batman Spidermen,
Sapanca Birds,

Travis and Tyler Durden dedi ki...

North Cyprus Donkeys

aslkjdhlkasjkdasdasd

Adsız dedi ki...

"adana bears"
sözüm meclisten dışarı sldkfjlkdfjlsdjf

bi de sanki "merzifon donkeys" daha manidar olur derim ben. hatta "donkey of sergeant major" ahahaha.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Şu tartıştığımız konuya bak allasen?! merzifon un eşeği mi kıbrıs eşeği mi?

neden olmuyor abi? Hiç karizma isim bulamıyoruz : (((( Çünkü etkileyici hayvanlarımız yok : ((((

Buldum!

Nevşehir The Bereket God!!

alkjshdlkajsdk takımın amblemi bile dosta güven düşmana korku salar. Düşündüm de dosta da bi ürperti güvenle karışık

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Trabzon hamsileri

asdlşkjaşlskdjlasd

b. dedi ki...

pek güldüm doğrusu!
istanbul traffic jams de olabilir
ordu nuts
edirne shopars
mersin tantunis
diyarbakır watermelons vb..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Bursa Peaches

Travis and Tyler Durden dedi ki...

North Anatolian Fays !!

Ps : Yandan atımlı yani power forvetleri leş lkajhsdlkjasd

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Şile Bezleri !!!!

Adsız dedi ki...

vaşington portakalları?

"izmirin kavakları"
sonuçta basketçi dediğin de kavak gibi uzun slkdjfldskfjlsdkjflsd

Adsız dedi ki...

sivas pimps

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba, Sivaslıları tenzih et bence. Pimp in çok pis anlamları da var bilirsin.

Bu arada gelsin yeni takım ismim ;

Ayşe Kadıns !!!

Adsız dedi ki...

nacizane bir oneri...

anadolu gobekkasiyicilari, ingilizcesini bulamiyacagim...

Adsız dedi ki...

silifke yoghurts

Adsız dedi ki...

ederim tabi yahu neden etmeyeyim. sonuçta onlar da bizim insanlarımız.

cihangir entels

Adsız dedi ki...

tabiydir ki: ordunun dereleri!

öhhöm.. bu küçük esprimizi hemen unuttuktan sonra daha ciddi konulara gelelim ..

sayıl kara şimşir, eyer daha da geriye gidersek biliyorsunuz beyni büyüyen ilk maymun türktür. bugün küçülen çene kemiklerimizden mütevellit yaşadıımız diş ağrılarını düşünürsek bu zavallı ilk türk olan adem abimizin beyni büyürkene kafatası kimbilir nepçim ağrımıştır di mi? düşün ki o zamannar türkler henüz apranaxı bile bulmamış! adem, beyni büyür büyümez maymunluğu bırakmayı akıl etmiş ve hemen rakı sofrasına oturup ağır abi olmuştur. evrim şu şekilde ilerlemiştir: maymun --> türk --> fransız ihtilali --> sanayi devrimi --> seattle soundu --> kadıköy saundu

o fransızlar ne ara çıktılar orayı bilmiyoruz, kayıp halka.. son halka olan kadıköy saundu ise evrimin artık geri dönmeye başladığının işareti, maymuna dönüp dayireyi tamamlayacağız.

buraya nerden geldim bilmiyorum ama şuraya gidecektim: bu bağlamda waşingtonlular da türktür. fakat türklerin yaratıcı zümresi bulmayı ve o keşifteki adrenalini sevdii için ve buluşundan fayda sağlamayı öğrenemediğinden basketbolu kirli bir mendil gibin hemen waşingtonlu embel kitleye bağışlamıştır. literatürde buluşçu türkler denen bu zümre buluş sonrası faaliyetlerini geliştirmediklerinden buluşsal yeteneklerini de yitirmiştir (bakınız, kadıköy saundu)


bişşey daha vardı.. ee.. heh yüsük.. ilk zamannarda basketbol oynayan zenciler çok fakirdi. ayrımcılık da vardı. mesela otobüste hamileler ve gazilerin yanısıra beyazlara da yer vermek zorundaydılar. bu fakirler başlık parası bulamadıklarından evlenemiyorlardı. işte o zamnnar şampiyon olan takıma o zamanın en büyük hediyesi olan hatunlardan birer tane verilir ve hediyeyi mundar etmemeleri içün de hemen yüzüü yapıştırıp başgöz ederlerdi. yüzük buradan gelmiş ve kapalıçarşıya kadar gitmiştir.

the falan and the filan...

Adsız dedi ki...

işte bu kadar adam bir araya gelirse konu bu kadar dağılır.

logoya gelince;
ana tema şudur; "white man can't jump"
o nedenle logodaki beyaz adam kepce kulaklıdır, yamuk durur ve topu iyi süremez.
adamlar resmen beyazlarla dalga geçmiş, siz gitmiş ırkçılık var diyonuz. ayıp ya, ırkçılık yapan birileri var ise o da şoparlardır.

yazılarınız gittikçe güzelleşiyor ve heyecanımız zirveye tırmanıyor. aynen devam, hepimiz arkandayız !

saygılarımla

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili mybraveface,

nays şat, rep

Sevgili juanjuan,

Yazdıklarınızdan mükemmele çok yakın meloadiler yayılıyor, dinlemeye doyum olmadı, dimağınıza sağlık.

Sevgili gabirel,

Söyle sen kimsin? İnönü'nün direkleri ...Çok teşekkürler gariban batigol.

Saygılar,
t&t

murat dedi ki...

hanimlar liginden takimimi aldim da geldim. saturday mothers sdkjfdskjf

tesaduftur ki bizim logoda da beyaz bir erkek var. ligin en iyi oyuncusunun kocasiymi$, hanimi itip girizleyiverizlemi$ kadraja sdfkjsd

Lord Ricko Joel dedi ki...

http://img6.imageshack.us/img6/6568/nbablack.jpg

boş vaktim vardı biraz.. selamlar.
:)

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili SEYA,

Takımına çok güzel isim koymuşsun alskdjhkajsdasd


Sevgili lord ricko joel,

Eline sağlık dude : )