11 Aralık 2008 Perşembe

TAPU KADASTROFOBİ !!!


Evet saykoloji duayenleri, gün geçmiyor ki psikoloji sektörü rahat dursun, saykolojimiz bozulmasın yeni yeni hastalıklar, fobiler belirmesin. İnsan beyni bi acaip makine, hele ki hücrelerin arasındaki elektriksel iletimler daha da bi acaip. Bi sigorta attı mı yahut ters bi akım devreleri bozuyor. Alın size yeni bulduğum bi fobi; “Tapu kadastrofobi!” Müthiş bişi. Artık ödüm bokuma karışıyor tapuya gitmekten. Ondan sonra da manyak mısın nesin demeler felan. Manyak sana benzer ibne toplum! Neyse...

Tapu kadastro binalarını bilenler bilir. Çeşit çeşit insan sıraları, eski püskü dev gibi sararmış defterler, hiç gülmez memurlar. Tapu müdürleri de çok acaip kişiler. Zombi gibi adamlar. "Bi imza alabilir miyim efendim" diyorum adam bana bi bakıyor sanki adama demişim ki senin ananı bacını şalgamcılar sikmiş. Öyle bi bakıyo. “Hay o imza isteyen dillerim götüme girsin benim e mi!! diye haykırasım geliyor. Adam haklı bakıyor diyorum. Gözbebeklerim titremeye başlıyor. Duygusal anlar yaşıyorum. Çıkıyorum odadan imzayı alamadan. Yok o bankaya git yok bu bankaya git. Harç yatır pul getir. Vekalet getir. Onu getir bunu götür. Geçen Pazartesi sabahı işten çıktım ben tapuya gidiyorum diye benden haber alınamadı hala. Bitmemiş evraklarım var ve bu beni çok ürkütüyor…


Dolayısıyla tapu kadastrofobim var artık. Bununla yaşamayı öğrenmeden önce Ziraat Bankasına harcımı yatırmam lazım. Eğer ki yine harç paramı yatırdığımda tapu kapanmış olup işlerim yarına kalırsa kendimi gidip tapunun önünde benzin döküp yakacam ha!! Saykolojik tüylerim diken diken şu an için. Eğer ki duygusal bi insansanız asla tapu kadastroya gitmeyiniz derim. Dertsiz başınıza saykolojik fobiler sokmayınız derim. Satın kendinizi bana para lazım. Allah belanı versin Kafka! İyi günner…

38 yorum:

aşkın dedi ki...

Hayırdır Trev?
Şimdi sen evsahibi mi oldun?
Ben de diyorum bu blog su yakmıyor, muhakkak sağlam balya yapmıştır.
Zinan Çetin ile emlak krallığı yarışında başarılar dilerim.Hatta başarılarının devamını da dilerim.
Alım gücü düşük biri olarak slogan da buldum sana:
''Gücü, etkisinde''

Adsız dedi ki...

kill your idols sayın tapudeviren...

Adsız dedi ki...

sevgili t&t,

hayirli ugurlu olsun. senin adina sevindim. mutlu gunlerde kullan. allah da herkese tapu kadostrfobi gostersin.

b. dedi ki...

efendim tapu kadastro çalışanları beyhude yormuşlar sizi. zira ne demişler; mal sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi? mal da yalan mülk de yalan var da biraz sen oyalan.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Vekalet?

Adsız dedi ki...

sevgili gönül dostu travis,

saykolojiden anlamadığın çok belli...özellikle de hücrelerin arasındaki elektriksel iletimlere değindiğin satırlar da bu bilgisizlik doruğa çıkıyor. ayrıca şalgam sektörünü işin içine katman da kınanmayacak gibi değil. ama tüm bunlara rağmen yazınızı beğendim. sanırım sizde şeytan tüyü var. yoksa bende büyü mü var? arz ediyorum...

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili gofret beyin,

Nöronlar deyip de halkımdan iyice mi uzaklaşsaydım? Dentritler deyip iyice delirse miydim? Yo dostum yo! Ben halkımdan uzak bi akademisyen olmak istemiyorum. Doğru mudur?Doğrudur.

Yine de kariyerinize ara verip yazımızı okuyup beğendiğiniz için teşekkür ederiz. Arz ederim.

Saygılar,
t&t

b. dedi ki...

bir nevi..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Şahsına münhasır?

b. dedi ki...

vekalet mi?

Adsız dedi ki...

Ev alirken gene iyi de komsu alma kismina gelince cok daha aqresif ve alabildigine cetrefilli.. Gecen ev aldim bir baktim sol komsum emel sayin sag komsum ajdaa pekkan.. hangisini alacagimi sasirdim..saga tukursem silikon sola tukursem lens..tukurdugumu yaladim,, bilmem annatabiliyormuyum..!

b. dedi ki...

hayır, annamadım.

Adsız dedi ki...

Emelcigim cok guzel vaziyet adinda enternet sitesi kurmussun kendine hayatim.. Cok tebrikler ve opuyorum bugulu ve rengahenk gozlerinden canim..Arada toplanalim gene bibiquda sen ben ajda kiz..hadi.

b. dedi ki...

beni biriyle karıştırıyor olmalısınız. ayrıca tanımadığım kişilerle toplanmıyorum.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Fakslarınızı bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Sevgili t&t,

Bu kez de devlet aygıtının en bi cins yüzlerinden saydığım tapu kadastro dairesinin cesur bir analiziyle saykolojimize hatırı sayılır bir katkıda bulunmuşsunuz. Bir de yazınıza sevgili saykoloji duayenleri diyerek başladığınızdan sadık okurunuz olarak kendimi duayen gibi hissettim, serotonin geri alımım ertelendi. Yalnız, imza, tapu, Ziraat bankası, harç filan deyince bir an avukat olduğunuzdan endişelendim, yani sizin için endişelendim zira çok zor bir meslek. Kendileri diğer sayısız bilgi ve becerilerinin yanı sıra, tapu kadastro personelinin âbus çehrelerini perdeden bir örnek elbise giymiş Neşeli Günler ailesi misali akçaağaç şurubu gülümsemeleriyle süsleme kapasitesine sahipler. Anlaşılan kıymetli T (& T), kimi coğrafyalarda kimi çarkların yağlanması gerekmekte. Bu banal mevzuları bir yana itersek, geçen Pazartesi tapuya gitmeniz ve sizden haber alınamaması ve siz, kendiniz ve toplum arasındaki fırtınalı söyleşiler ile sanki siz de “ben bir başkasıdır,” demişsiniz, iyi de demişsiniz, zira en son tapu ziyaretimdeki aksi herif de mesela benim bir başkası olduğumu iddia etmişti. Ki sizi temin ederim, başkası değil, bendim.

ingastanbullu dedi ki...

merhaba,kanayan bir yaraya temas etmişsiniz sayın travis. sizi içtenlikle tebrik ediyorum. gebze tapuyu da tavsiye ederim. kokusunu özledim şimdi bak gördün mü?
bulat, süet ent tiırs... yok böle bişey...
bu arada blues sever misin ;)

Adsız dedi ki...

Sevgili vaziyet ;

Bakiniz hemen altta t&t buyugumuzun ettigi ''ben bir baskasidir'' lafina atifta bulunmus bir dostu.. Demek ki siz de bir baskasisiniz.. Yahut ben bir baskasiyim..Sakasi bile tuyler urpertici. Oysa ben sizi ''Emel Sayin'' saymistim. Emel sayin bir baskasi cikti..Ayni bedende can gibi degilmis..
Saygilar..!

Durruk T&t :

Lan niye herkese dear bilmemkim diye baslayan atiflarda bulunuyorsun da bana bir yaniti bir serzenisi bir hakareti bir iltifati bir superpozeyi cok goruyorsunuz picler!!

Boyle hayranlarinin onunde rezil ederim iste..Bir zamanlar unlu bir filozofun da guldugu gibi :

''asdsaydagdsaysdgasjadhja''

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgilim Porş,

Sana methiyelerin bini bin para : ))))))))))

Saygılar,
t&t

Not : İşlerim çok, ilgilenicem bi ara

b. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
b. dedi ki...

sayın porşdewşöisdfark;
size bir şiirle cevap vermek isterim;

yoktur trendimde alçalma ile yükselme arasında bir fark
yoksa ben trendim de vagonlarım hem öne hem arkaya aynı anda yol alır.

imza: bambaşka biri.

Adsız dedi ki...

yoktur trendimde alcalmayla yukselme arasinda mesafe

sanki trendim de vagonlarim hem one hem arkaya ayni anda yol alir.

seklinde olmaliydi dost. Matematik ve retorik gostergeler bize bunu soyluyor.

b. dedi ki...

hah işte, ben öyle siz doğrusunu hatırlayın diyerekten yanlışını yazmıştım. retoriğe takılmadım.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Bu arada sevgili aleppod,

Lütfen blog açınız, onu takip etmek istiyoruz.

Saygılar,
t&t

Adsız dedi ki...

şimdi anlaşılıyor neden genç şair sinan'ın artık buralarda görünmediği. çünkü kendisi gerçek bir emekçi dostudur ve "mülkiyet hırsızlıktır" diye bağırır yıllardır. taşlar yerine oturuyor.

Adsız dedi ki...

genc sair sinan'i tanirim kabacigim..iyi cocuktur, proleterdir. Dubai'de kimsesiz cocuklar yararina gokdelen yaptiriyormus diye duydum en son. evsizlerle yatip kalkiyormus 'i'm to handsome to be homeless'' demeden.
seni sevdim kaba..!
birgun ev alirsan beni de komsu al isterim, emel sen benn ajda super.
radyohedbengir bizi elestirmeye gelir arasira, tienti gelir kahve icer kek yer osurarak hikayeler anlatir. Tatli hayat lan!!

Adsız dedi ki...

sevgili porş, seni sevebilirdim ama ismini söyleyemiyorum :(( sanırım ismini söyleyemeyen biriyle komşu olmak istemezsin :((

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Tarabya'da Sanatçılar Sitesi var oraya taşının bence.

Not : GŞS pek yakında burada olacak. Şu an için çok meşgül çünkü kendisi son günlerde Milano Moda Günlerinde proleter haklarını kovalıyor. Gelecek, haber verdi bana.

Adsız dedi ki...

gşs dedin de aklıma geldi. pazar derbi nolur sayın travis? yazalım mı kuponlara?

Adsız dedi ki...

Sevgili travis,

Çok fekat çok naziksiniz :) Lakin blog yazmak için yeterince üretken değilim, üstelik de sahne korkum var. Ben böyle kırlent misali negligible fonksiyonellikle köşede oturayım burada, zira sizin mekan pek güzel.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Kırlent? ajksgdkjhasdkhasd

Mükemmele çok yakın bi laf sayın aleppod. en son sevgili anneannemden duymuştum : ))) Bravo

Madem öyle, dağınıklığın kusuruna bakmayacaksınız.

Saygılar,
t&t

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili porşgemşiinark

b. dedi ki...

bu fotoğraftaki o değil mi? norman'ın annesi? bir kaynaktan birden fazla defa yararlanma yeteneğiniz gerçekten etkileyici sayın travis ve tyler beyler!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili vaziyet,

Duygusal anlar yaşıyorum şu an. Bravo! İşte bilinçli tüketici diye size derim ben hem de entelektüel hem de fotografik hafızalı.

Saygılarımı kabul ediniz,
t&t

b. dedi ki...

sevgili travis ve sayın tyler;
çok müteveccihsiniz... o yüzü, o hakim yakalı, yaka uçları fırfırlı elbiseyi kim unutabilir?! şahsen filmi seyrettikten sonra modelini çıkartıp dikivermiştim de senelerdir giyerim. bendenizin salaklığına gelmiş. ayrıca mübalağa sanatını da pek ustalıkla kullanmaktasınız.

Adsız dedi ki...

sen ne anlarsın tapu ve kadastro çalışanlarının ne halde ve ne durumda olduğundan onlar çokmu memnun senin gibi ne idiğü belirsiz insanlarla uğraşmaktan harç devletin aldığı bir para ve onu bankaya değilde tapu da işlem yapan memura makbuz karşılığı vermiş olsan o zamanda burada tapu çalışanları işi büyütmüş rüşveti para karşılığı alıyorlar dersin sen kimsinki o sektörde çalışanlara abuk subuk laflar ediyorsun sen biliyormusun ki tapu ve kadastro çalışanları attıkları imzalardan ne kadar sorumlular onların zaman aşımı yok ölselerde yanlış yaptıkları her hangi bir işlemden dolayı mirasçıları çocukları hatta ve hatta torunları dahi sorumlu kalmış müdür olmuş bir insana hakaret ediyorsun senin insan olduğundan dahi şüpheliyim ben altta yarum yazanlarda senden farksız değil yazdığım yoruma yazacaklarınızda umurumda değil insan sıfatına bürünmüş ne idiğü belirsizler.

nymphetamine dedi ki...

herşey yalın, bıyıklarımdan titreşerek size ulaşmaya çalışan soruları öncelikle ben anlamalıyım!
dışardan gelen her sesle irkildi kurgu dünyam!!
oysaki her sorudan önce beni bürokratik döngüye kilitleyen zevkleri ne kadar sade'den uzak anlamalıyız?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Selamun aleyküm sevgili nymphetamine ehehe