8 Ağustos 2009 Cumartesi

"HAFTADA 3 GÜN ÇALIŞALIM KAMPANYASI"NI BAŞLATIYORUM!!!


Evet başlatıyorum çünkü mis gibi doğduktan sonra saçma sapan bi sürece giriyoz biz. Bir böbürlenmeler, bir araba anahtarını parmaamızda çevirmeler. Bu güzelim dünyaya gelmişiz bundan büyük mutluluk mu olur allasen. Keyfini çıkarsana işte ne anahtar sallıyon göt! Bize neler oluyor onu hiç anlamıyorum. Neyi anlamıyorum? Çalışma sektörünü. Çünkü çok saçma. Para diye bişey var. O paradan bize vermiyolar. Çalış o zaman veririz diyolar. İyi taam deyip çalışıyoz. Ayın 1 i dedimiydi hesabımıza para yatırıyolar. Biz de sevinip o parayla avakado, ferrari, ev, mojito felan alıyoruz. Sonra ne oluyor? Paramız bitiyor. Oldu mu şimdi? Olmuyor. Param bitti diyoruz ve tekrar para istiyoz yine çalış diyolar. ???? Olm bunun sonu mu var? Siz benle dalga mı geçiyorsunuz lan amcıklar! Para hep bitiyor??? Eee ben sürekli çalışacam mı? Azınıza sıçim sizin ben : ((( Neyse konumuza dönelim.

Olm şimdi biz dünya gezegeni olarak delirdik sanırım. Niye lan çıldırmış gibi çalışıyoz? Haftanın 5 günü? bazen 6 hatta bazen de 7 gün? Sebep ne? Nereye yetişmeye çalışıyoruz? 4 yaşında okula başlayıp danalar gibi okula gidiyoz felan. O yaşta senelerce sabahın köründe uyan. Servis bekle, olacak şey değil. Sonra ortaokul lise üniversite. Sonra tam bunlar bitiyo nefes alıcaz sanırken ebemizin amını tersten görüp çalışmaya başlıyoz. Sonra da çalış baba çalış. Lan olm haftada misal 3 gün çalışsak nolacak ki? Hiiç. Daha az üretip daha az tüketeceğiz. E ne olacak o zaman? Hiç bişey olmayacak. Know how!!! Oşt! Sanki bana rakip bi gezegen var amına koyim! Ne lan bu panik? Kime lan bu hava? Uzayda tek başımıza takılıyoz şu an için çünkü şu anki bilgilerimiz öle sölüyor. Ya da diyelim var başkaları bu neyi değiştirir ki? Zamanla gene buluruz onları di mi sevgili Haktan Akdoğan? Nasılsa o zaman da insan olur dünyada. Ya da biz niye bulalım ki onları, onlar bizi bulsun. Onlar çalışsın hayvanöküzü gibi. Hayret bişey sanki bana bizim bu eşşek gibi çalışmamız yüzünden bişey olacak. Hadi zaman makinası ya da ölümsüzlüğü bulsak tamam derim de onlar da yok. Armut gibi ona buna e-mail yazıp ticaret felan yapıyoz. Hepimiz satılmış tüccarlarız! Bak yine aklıma geldi zaten deli oluyorum o olaya. Olay ne? Amına koduklarım kesin biz öldükten sonra ölümsüzlüğü bulacaklar. Olay bu! Biz burda maymundan hallice genetiğimizle ofis şeklinde kafeslerde yaşarken adamlar ölümsüz olacak. Götler! Fuck you next generations!! Die madafakaas!!

(Olm bu kadar konteynırı napıyoz lan biz? Ne var lan içlerinde bunların?!!)


O zaman niye bu kadar çok çalışıyoz? Cevab veremedi. Bence anlamsız. Düşünsenize kırları deniz kenarlarını ormanları. Hepsi bizi bekliyo lan. Ama biz durmadan o siktimin ofislerine, dükkanlarına gidiyoz. Açıyoz klimayı oh mis deyip internete giriyoz. Çalışma hayatı da bu ha. Tüm dünyalılar ofislerinde tıkır tıkır çalışıyor gibi görünüp aslında ekşi sözlüke, porno sitelere, moda sitelerine, bloglara, dedikodu sitelerine, araba sitelerine felan giriyor. Gugıl earth de evini mahallesini arıyor, bulup seviniyor. Sabahtan akşama kadar bekleşiyoz o duvarların arasında. Çet ediyoz, feysbuktan birbirimizi pokluyoz. Saat 6 oldu muydu seviniyoruz salak gibi. Neye seviniyon mal?! Edi misin büdü müsün lan sen en sevdiğin sayı altı! piç!!! Bunun için mi geldik olm biz dünyaya? Bir sayıyı sevmek için mi geldik! Zaten 9 ay ana karnında beklemişiz sonra da kalkıp bu ofislerin içinde bekleşiyoz. Sürü halinde koyun gibi, keçi gibi öğle tatilinde dışarı sökün edip sonra geri geliyoz ofislere. Akşam da 6 oldu muydu sürü yine bu kez eğlenmeye gidiyo mal gibi. Çobanın biri çok temiz güdüyo bizi kavalıyla lan farkında değil miyiz? Sonra da akşam yorgunluktan hemen uykumuz geliyor, yatıp uyuyoruz. Hepimizin amına koyim ben. Bazen o hayvanlara, aslanlara, köpekbalıklarına imreniyorum. Adamlar mis gibi yatıyo orda burda. Stres yok, kredi kartı borcu yok, bi yere yetişme derdi yok. Nerde akşam orda sabah. Ful pansiyon her şey beleş. Bence ondan bizle konuşmuyolar. Gerzekler diyolardır bizim için aralarında eminim. Çok eskiden hayata bizle beraber atıldılar ama şu bizim geldiğimiz noktaya bak. Kasko diye bişey icat etmişiz amına koyim. Kasko ne lan yarraam! Evrim geçirdik ama adam olamadık. Tavşanlar bile bizden iyi. Paso havuç, paso doğa, paso sikiş. Helal olsun lan size beyaz dostlarım, falcı piçler!

Sonuç olarak hepinizi forwarda davet ediyorum. Bu yazdıklarımı, yazacaklarımızı forward edelim dünyalılara. Bu kampanya patlasın. Kimse çalışmasın olm! Ya da 3 gün çalışın maximum. Hadi ben bu hafta başlıyorum haftada 3 gün çalışmaya, Pazartesi işe gitmicem. Siz de gitmeyin. Bak Pazartesi günü yolda işe giden görürsem ebenizi sikerim piçler! Satış yapmayın.

Kampanyayı globalleştirme adına ingilişçe metin de hazırladım. Dileyenler pen friendlerine bunu forwardlar. Please find below :

“subject : fwd : too fuuunnnyy : )))))))

Dear proleterians,

Why we work 5 days? or 6 sometimes 7 days!!!? Tell me why???! Bullşit! Let's work 3 days from now on. For example I am not going to go to work on Monday! I will go to the seaside and swim and have lots of fun: ))) What about you? Asl? I believe you wont go too. And if i see you on the street on Monday and ask you “where are you going? if you reply as “i am going to work” I will fuck you biçız!! Lets kick ass of capitalism. Only work 3 days a week maybe 2 days. And if your boss asks you “my worker my worker, dont lie to me, tell me where did you sleep last night?” tell him “none of your bussiness biç!” He will accept you and cry. Tell everybody this in earth and forward.

Best regards,
A proleter”

36 yorum:

Confeng dedi ki...

Sevgili TnT, yazında kendin söylemişsin sorunun cevabını: sürü psikolojisini benimsemek için. Çünkü bu psikolojiyle çalışan o kadar çok insan var ki onların varlığı bizim de çalışmamız gerektiği hissine kapılmamıza sebebiyet veriyor. En rahat kontrol edebileceğin beyin, uyuşturulmuş olanı olduğundan bizimkini de böyle uyuşturmaya çalışıyorlar demek ki :)
Yalnız fazla dikkat toplama almasınlar aşağıya sonra :)
Ayrıca forward maillerden nefret ederim eğer bana konusunun ilk 3 harfi sırasıyla F, W ve D olan bir mail geldiyse algoritma gereği gerisine bakmaksızın elim sil tuşuna gidiyor, bu görüşü yaymak için alternatif yollar da bulmalısın :)
Saygılar.

Mavi dedi ki...

İnsanlar vakti zamanında o kadar kan döktü, o kadar mücadele verdi ne için? daha az çalışmak için, daha geç yaşta çalışmaya başlamak için. İngilişler çocuk çalışma yaşını 5ten 8e çekmek için ne kadar uğraşmış mesela (5 yaşında çocuk ne işe yarar dersen=baca temizleyiciliği derim. bi de bu çocuklar büyünce skrotum kanseri oluyo) (tabi çocuğun yaşını neden bilcez nüfüs cüzdanı mı var dersen iş yeri hekimliği ilk bu işe yarıyomuş.) neyse. çalışma süresi günlük 8 saate düşsün diye millet kıçını yırttı şimdi biz allahım nasıl daha çok çalışırız da diğerlerinden daha ''iyi'' oluruz diye kıçımızı yırtıyoruz.
burada bertrand russelli anmak ve onun günlük 4 saatlik çalışma planını önermek istiyorum.

Adsız dedi ki...

ne güzel anlatmışsın oh be, ne lan bu insanlığın derdi, amacın nedir ulan derler adama:d
katılıyorum kampanyana, hatta hiç çalışmama kampanyasına bile katılırım, ne gerek var ki, anlamadım gittii...

Aylin Balboa dedi ki...

Damat Lafargue paşayı kimse sikine takmadı ya, ben ona yanıyorum.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Number 7,

Abi ne hisse kapılması? Para diyorum sen his diyosun lkasdjlkjasd

Sevgili mavi,

Sonuna kadar arkandanım!

Sevgili eva,

Teşekkürler deriz : )

Sevgili Enteldantel!,

Damat olduğu için oldu o bence. Adama iç güveysi muamelesi çekildi resmen!!!

fevkalade olağan dedi ki...

bi tarafta işsizlik var.. diğer tarafta deli gibi çalışanlar.. bunun bi orta yolu bulunabilir.. herkes çalışsın ama her yıl çalışmasın.. misal bi yıl çalışalım bi yıl yatalım.. nöbetleşe hesabı.. bak mesela zeytin ağacı bu işi çözmüş.. bi yıl veriyo bi yıl vermiyo.. ama örnek alan kim..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili fevkalade olağan,

Bu nasıl güzel bir öneri!!! Bravo ve kabul ediyorum!

fevkalade olağan dedi ki...

tamamdır o vakit.. biz kendi aramızda başlayalım.. diğerleri sonradan katılır.. ben demincek kura çektim.. bu yıl sen çalışıyosun ben yatıyorum.. senin maaşla idare edicez.. seneye de allah kerim.. yaparız bi şekil..

pıncır dedi ki...

ahhh ahh. duygularıma tercüman olmuşsun desem tam yeridir.kendi kendine tribe giren komple salak bi ırkız biz. ne yalan söyleyim pztesi işe tıpış tıpış gideceğim.. hehehe. ve sen de biliyosun bunu. artık çok geç. geri sayım başlayalı öhööööö.

Adsız dedi ki...

asfafgfgdfgdfgdaffg

Adsız dedi ki...

sevgili tt tipini çok merak ediyorum bigüde fotoğrafıno koysana şu bloga ltf tşk pls xoxo

anarchitect dedi ki...

şimdi benim bulunduğum ülkedeki arap arkadaşların güzel bir alışkanlıkları var, cumaları çalışmıyorlar.
ama hiç hazzetmediğim bir halleri var ki, cumartesi pazar günlerini hiç sklemiyorlar.
şimdi batının ahlaksızlığını almak yerine cumartesi pazarlarını alsalar tatil olarak, cumayla beraber etti sana 3 gün. çalışmak için geriye kaldı 4 gün..

üstünde biraz daha çalışırsam olacak sanki burada bu iş...

mybraveface dedi ki...

aslinda haftada 4 gun calismaya da fitim ben. neyse pazarligi 3 ten actigimiz iyi olmus t&t, ipneler biraz sok olsunlar, sonra 4 gun sartini one surdugumuzde baliklama atlasinlar.

en kahraman çalışan dedi ki...

tam sırada evde ;
saf çalışan : hahaha patron arıyor. tabe herkes işe gitmedi en baba elemanını arıyor. :))))
kapitalist : alo hikmet nerdesin olm sen ? toplantı bitti hala yoksun piyasada. bak ayla hanım ile mr and mrs brown un seninle görüşmesi lazım.
saf çalışan : artık 3gün kapitalist efendi yok öyle hergün hergün işti pazartesi sendromuydu falan. tavşanlar gibin. ahhahahaahahha
kapitalist : olm kafayı mı sıyırdın sen. 1 saat içinde burada oldun oldun olmadın kovulursun.
çaaaataadanakk...


saf çalışan : nasıl olm ?? sen şimdi işe gitti mi ? hani konuşmuştuk barda gitmeyecektik kahrolsun kapitalizm felan..
kapitalist uşak : yaa hacı sen ne diyon herkes burda kafayı mı yedin. gel buraya bak müdür acaip köpürdü..
saf çalışan : tavşanlar gitti mi yani ??? :(((((((((( yazıklar olsun tavşanlar kadar olamadınız.... foookk!!!!

(Süper)Cem dedi ki...

bunu çok düşündüm vakti zamanında. yandaş aradım ama herkes kolpa. bunu bil!

'tamam abi, yaparız, ederiz, biz acaip anarşik ve antikapitalistiz' derler ve bir 20 liralık zam için fit olurlar, satarlar seni gözlerini kırpmadan, bir damla yaş dökmeden...

ortalama insan ömrüne göre, ömrümün 3 te 1 i bitti ve bu yaşadığım 3 te 1 lik bölümün 3 te 2 sini çalışarak geçirdim. yaşadığım 3 te 1 lik ömrün, çalışarak geçirdiğim 3 te 2 lik bölümünün yekününe baktığım zaman hala açım, hala param (bi' bokum, bi' sikim vesaire şeklinde abartma istekleri...) yok, hala patronum zengin, ben fakirim. patron çalışsın haftada 6 gün. parayı kazanan o. arabayı alan o. anahtarını sallayan hep o.

Unknown dedi ki...

Sevgili t&t bence buradaki destekçilerle kendi işimizi kuralım, bi şekil hallederiz bee abii.. he ne dersiniz canlar?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili pıncır,

Tam bi satılmışsın! Şeym on yu!

Sevgili anarchitect,

Cevap veriyorum Libya!!! ( Bu arada Dubai is back, it's your turn ehehhe )

Sevgili mybraveface,

Ses etme...

Sevgili en kahraman çalışan,

rıdvan!!!

Sevgili (Süper)Cem,

Bugün işe gitmediğini algılıyorum ve seninle gurur duyuyorum dostum. Tüm övgüler sana, tüm yergiler diğerlerine.

Sevgili Astelya,

Papatya gibisin beyaz ve hince!!!

pıncır dedi ki...

sevgili tt. eyvallah:))

Onur Aykac dedi ki...

yanlışlıkla patrona gönderdik. ofiste heyecanlı bi bekleyiş hakim.

Bengisu "Ben" Türkan dedi ki...

Eğer enternasyonel bir kitleye hitap etmek amaçlanıyorsa sadece İngilizce çeviri yapmak yetmez. Adult, mature, hardcore, teen, gangbang, busty, big tits, blowjob, collage, celebrity, qwerty gibi "keyword"ler de konulmalı araya ki insanların dikkatini çeksin, Google araması yapıldı mı ilk sıralarda çıksın. "Yok aga kendi memleketimi kurtaracağım ben, gerisi hikaye" diyorsanız yalnızca Gamze Özçelik isminin eklenmesi kafidir.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Onur Aykac,

Hayırlısı


Sevgili Bengisu "Ben" Türkan,

İyi de neden her şeyi bizden bekliyorsun? Sen yapsana bunları? Bak ne güzel fikirlerin var. Değil mi?

infestedRabbit dedi ki...

ben gitmedim pazartesi sonra bi uyku bastırmış dün uyandım dedim kimse aramadı la bugunde cıktım gezdim dolaştım felan internet kafeye gittim herkes orda e tamam. sonra param bitmiş eve yürüyerek döndüm. şimdi saat 3e gelmiş yarın kim erken kalkcak. ya travis abi tamam işe gitmiyorus da gel gezelim tek başına da olmuyo.
bi de bizim sirkette pazartesi sabah tatil. pazar gunleri kimsenin morali bozulmasın die. o da guzel bi baslangıc olabilir. gidin patronlarınızla konusun. pazartesi sabah cok cirkin bişiy die. motivasyon tavan yapcak bak söz patron felan. sonra hem aptronalrda pazartesi saabhtan gelmiyoki. bi de 3gun deişmeli olsun herkesin 2 işi olsun . mesela hem doktor hem çiftçi 3 gun doktor 2 gun ciftci. ikisinide light yapcak ama . gibi.

yaa o deilde paranın ta hımına koyimmm yaa.
"Yeni kampanya herkes paralarını yaksın" kökten çözelim şu işi

DAISY DESIGN dedi ki...

haftada 1 güün calıssak:P

TrexxxXx dedi ki...

askljdakljsdhalkjshdlkjashd

Olum ben kapitalistim lan. sikerler. ÇALIŞACAKSIN PARANI KAZANACAKSIN AGA!!!!11

aman iş olsun da kardeşim ;););)

Adsız dedi ki...

my boss is an asshole! and i am sitting this fucking chair 11 hours!!
Yes this is bulshiiittt!
belim,boynum ağrıyo...saçımı başımı yolcak gibi oluyorum ara ara..böle telefonu klavyeyi alıp tak tak tak indiresim geliyo!
sana 1 saat fark atarak 7de çıkıyorum...11 saat,tek başıma,boktan bir sandalyede,önümde ekran bön bön bakınıp,oturmaktan tek gözü seğirtik sayko karakterler gibi hissediyoomm.bide üstüne haftada 6 gün çalışıyomm.cuma millet hadi gel çıkıyoz bik bik diyo ben kem küm iş miş diyom...hadi ctesi çıktım pazar bi kahvaltı keyfi yapalım diyemeyip mal mal yatıyom...boktan pazartesi geliyo yine hay ben sizin...

3141592653 dedi ki...

forward maile şunu da ekleyelim sevgili tt.

http://buytaert.net/sites/buytaert.net/files/images/blog/space.jpg

canım işe gitmek istemediğinde bunu rasyonelleştirmek için bakıyorum. anında işe yarıyor.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Kırmızı Tavşan,

Pazartesi sabahlarını tatil eden bir patrona kurban olur insan. Çok şanslısın...

Sevgili DAISY DESIGN,

O da olur neden olmasın. Hele bi 3 ü alalım da ona da bakarız.

Sevgili Trexxx,

Bravo. ama bence sen de bizdensin ama anladığım kadarıyla henüz çalışmaya başlamamışsın. Başlayınca konuşalım kaljhsdlkjasd


Sevgili 3141592653,

Nasıl rasyonelleştiriyorsun bunu anlat bize, herkes öğrensin isterim :)

Adsız dedi ki...

adsızlara pas verilmiyo herhalde burada.

Adsız dedi ki...

şahsen ben çalışma hayatını kölelikle bir tutuyorum.
neden? çünkü mecbursun. mecbursun niye? ekmek güzel abicim. karnını doyurmak zorundasın. bi de barınak davası var. para dediğin şey gerekiyo da. sadece yeme içme barınmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı. günde 8 saat en iyi ihtimalle 5 gün olmamalı zira bunun 7 ye kaar yolu var.
demem o ki:
çalışma hayatına atılmadan sormalılar sana: bacım beklentin ne? ne kadarı kadarı seni kurtarır? sonra pazarlık yapmalız.
misal 5 gün olsun ama i 12 de başlasın. ben bunu istiyorum. gece oturmak istiyorum. en çok bunu isiyorum. gece 3 de yatiim sabah 11 de uyunayım? böyle mutlu oluyorum. aslında öğlen 2 de kalksa daha mutlu oluyorum ya neyse.

guzelce dedi ki...

sevgili t&t
sahsen ogretmen oldugum icin en az 3 ay calismiyorum. 1 aydir paso denizdeyim falan; hayat cok guzel! yani bu yazi beni baglamiyor sanirim.
siz calisin, devam edin.ya da ogretmen olun, ne bileyim ben. benim derdim sanki!

not: 3 gun calisirsaniz az vergi odersiniz, dolayisiyla ben az maas alirim. sevmedim bu fikri!

S dedi ki...

oh la la la. 1 seyi 40 kez soylersek olur onermesine kafamin girmesini istedigim nadide andir lan benim. 40 diil 957 belki de daha fazla kere soyluyor ve yaziyorum. hafta sonlari 5 gun olsun, 2 gun calisak diye. 4e3e de raziyim artik amina koim. yeter hakkaten.

ama olmuyor. misal ben bugun yine bok varmis gibi 1 saat mesaiye kaldim. ciksana saat 5'te yok.

ayrica, hazir ingilizce metin de varken ben direk olarak bu maili genel mudurume forwardlayacagim yarin sabah.

3141592653 dedi ki...

açık aslında ama... resme bakıyorum sadece sevgili travis. varsayıyorum ki misal betelgeuse'dan sarkmışım aşağı doğru, etrafa bakıyorum böyle ve birden kendimi ta uzaklarda cücük kadar bi gezegendeki cücük kadar bi toplantı odasında cücük kadar bi masanın başında oturmuş, sanki zikik borularının patlaması kainatın sonunu getirecekmişçesine müthiş bir ukalalıkla can hıraş bi test raporunu tartışan cücük kadar insanların arasında aksiyon planı yazarken görüyorum. bu da yetiyor koy götüne demem için tabi. içimden bi ses böyle işe gitmezsen kovulursun görürüm o kozmik kayıtsızlığını o zaman diyor. bi sigara yakıp you talkin to me? diyorum.

vera dedi ki...

yuh ya pazartesi saat 09:15 . Benim yeni keşfettiğim bloga ve ilk okuduğum yazıya bak. dağıldım mına koyim. Ben eve gidiyorum .

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili adsız,

Evet, blogda adsız rumuzlulara cevap vermiyoruz.

Sevgili güzelce,

İnşallah motor tesviye öğretmenisindir!!!

Sevgili fakeangel,

Lütfen devam et!

Sevgili 3141592653,

Tabi ki açık :) Ben sadece bloga adaptasyonunuzu sağlamaya çalışıyorum. Yine gelin hep gelin :)

Sevgili vera,

Pazartesi sabahı 09:15 de eve gitmen ne kadar güzel! İşte bu ehehe

guzelce dedi ki...

malesef t&t, motorla tesviyeyle falan isim yok. hatta onu birak hala isim yok, tatildeyim yahu! zor bi meslek bizimki de... boyle otur otur, yuz bilmem ne, nereye kadar? tabi siz bilemezsiniz 3 ay tati yapmanin, isgunlerinde 5 saat calismanin ne kadar sIkIcI oldugunu :( disari cikmak istesen arkadaslarin mesaide olur, ustune bi de kufur yersin falan :( bazi seylerin degerini yitirmeden bilmek lazim.
neyse ben bu yaziyi birakiyim artik, su son yazdigina uygun bi feedback bulayim; vaktim bol nasilsa.
sevgiyle kal!

ağaç götünün ne olduğunu bilen deniz börülcesi dedi ki...

hello travis and tylerdurdane ben bu yazıyı çok beğendim.ve çok komik olmuş.kikirdeyerek okudum..
"Olm şimdi biz dünya gezegeni olarak delirdik sanırım." hihhoh bunu sevdim.