17 Şubat 2009 Salı

DAHA İZLEMEM "LOST"U !!! ŞLAK !!!




Hi biçız, Hi Dharma duman olmuşlar,

Öncelikle amına koyim ben bu Lost'un. Bıktım yemin ederim sıtkım sıyrıldı artık bu diziden. İzlemicem diyorum olmuyor, yazmıcam diyorum olmuyor. Eşe dosta hısma dert yanmak, Lost'u şikayet etmek istiyorum. Hayvan gibi problemli bi kanka gibi girdi hayatıma çıkmıyor. Bıktım usandım olm senin dertlerini dinlemekten Lost! Gerizekalı!



Evet epeydir yazmıyorum Lost yazısı. En son 4 üncü sezon finalini yazmıştım sanırım. O yüzden 5 inci sezon komple dalacam piçe ya da tüm bölümlere çünkü bana sorarsanız artık sezonu felan kalmadı bu piçin. Ağzını yüzünü kırasım var senin Lost!

Priminisli on Losst!

Öncelikle açık konuşalım yarra yedik zamanda atlaya atlaya. Benim burun felan kalmadı resmen götümden bile kan akıyor artık. Basur ettin beni Lost! İyice zıvanadan çıktı. Zaten hiç sevmem bu zaman yolculuğu muhabbetini dizilerde. Herşeyin azına sıçıp bırakıyor çünkü. Teorilerin sonu gelmişti çoktan. Her türlü biri ya da diğeridir diyorduk zaten ama geldiğimiz şu noktada Hurley'nin annesinden yahut Hurley'in tişört satın aldığı benzincideki kasiyer kız kadar bilgi sahibiyiz bana kalırsa. Otursak konuşsak ağlaşırız bence.



Artık hiç birşeyden emin değilim. Şöyle ki şu güne kadar izlediğimiz hiç bir olay bizim kurguladığımız zaman çizelgesinde geçmiyor olabilir. Yani ilk bölümden beri bize sunulan flash backler sandıklarımız acaba hangi zaman dilimlerinde geçiyordu? Bilemiyoruz. Yani sonuçta aslen Desmond görmüştü Faraday in annesini. Çırılçıplak adaya geri dönmüştü. Hurley ona dev gibi tişörtünü vermişti erotik gezmesin ortada diye. Sonra herşeyi bilir olarak dönmüştü. Çünkü gelecekten gelmişti oraya. “Ignorance is bliss bradaa” demesi de bundandı kanımca. Ya da John Locke. Dolayısıyla Desmond, Locke, Mr Eko felan bunlar hep zamanda yolculuk yaptılar bence. Aynen Mr Eko'nun kardeşi Yemi yi gördüğü rüyalar ki Desmond da gördü rüya fakat anıydı o dedi çıktı işin içinden. Demek ki hepsi anıydı zaten. Bize de attıkları yemi yuttuk o zamanlar hatch de ultraviole ortamda ortaya çıkan haritayı diyorum yuttuk diyorum herşey yazıyordu üzerinde diyorum. Mr Eko nun kardeşini gördüğü rüyalar, Locke un Boone u felan korkunç gördüğü rüyalar Dharmanın parapsikolojik deneyleri bağlantılı sandık çünkü günlerce o haritayı inceledik. o haritanın da amına koyim ben yeri gelmişken! Locke salağının delirip hatchi havaya uçurması ardından oluşan ışımayı hatırlayınız. Biz o zaman ne tatlı ışıdı ortalık ses çıktı felan demiştik. Oysa ki zaten ilk zaman yolculuklarını o zaman yapmışlar meğerse. 108 dakkada bir o yüzden komputere bizim sayıları pompalıyorlarmış çünkü adayı zaman içinde sabit tutuyorlamış ki o hatch patladıktan sonra her şey kontrolden çıktı en azından Benjamin ve tayfasının. Jack ve Kate in neden o iskelenin üzerinde elleri kolları bağlıyken birbirlerine öyle baktıkları da anlaşıldı çünkü ilk kez orada değillerdi. Sevinmişlerdi others ın kampına gidiyorlar diye çünkü muhtemelen bir önceki gelişlerinde others kampına gidememişlerdi. Dolayısıyla özetle demem o ki bizim şu ana kadar izlediğimiz tüm macera aslında ilk macerası, ilk uçak kazaları değil Lostzedelerin. Konu budur. O yüzden böyle deli sikmiş gibi olduk biz. O yüzden hepsi bir uçağın içine doluşup düşüyorlar adaya. O yüzden Benjamin uçağın dumanlar saçarak adaya düşeceğini havada görür görmez Goodwini kanata Ethanı sahile yolluyor çünkü gelecekten gelmişti o ana ki Jack in alameti farikası “I will fix it” hastalığı bu döngünün defalarca olduğunu gösteriyor. Yani diyor ki bu kez fix edicem. The Dark Tower finalini bu yüzden göstermiştim zamanında ki sanırım az kaldı olacak böyle bir giriş. Yani dönüp dolaşıp Jack o ormanın içinde gözünü açıp sahile koşacak sürekli bu kez düzeltmek için. Ama sonsuza kadar devam edecek bu iş. Dolayısıyla aa o buymuş bak bu da şuymuş meğerseme, a lan bu o kız annesiymiş bunun? meğerseme bu kadın o bebek değilmiymiş, adanın constantı bence black rock!, john un babası aslen eltisiymiş demem! Çok da sikimde! Sikimde değilsin Lost!!! Neyse ne güzel anlatıyorum di mi taşşaklarım serinledi.



Bu arada garibim Jin tam İngilizceyi söktü insanlarla iletişime geçecek adam bu sefer de Fransızların içinde kaldı. Yazık lan adama.



Benjamin Linus'un da amına koyim bu arada. Adam ne derse desin sinir ediyor beni. Netameli piç! Sen ne şerefsiz bi adamsın arkadaş ya! Gelip benden borç istesen kocaman bi şlak sesi ile irkilirsin, o ses nası çıktı bileklerden diye bakakalırsın işaret ve orta parmaam arasında zonklayan baş parmaamın kafasına!
.
.
Sevgili bal kutum, Kateim!! Hiç yakışıyor mu sana çocuklu bi ana gibi gezmeç? Hiç yakışıyo mu sana Michael godoşu gibi çocuk manyaa olmak? Ssk, yol parası veren bi iş bul gir bari oldu olacak asgari ücrete! Kutu gibi bi ev bulup evlen bari bıyıklı bi itfaiyeciyle! Kate aklını başına devşir ve adaya dön. Derhal! Aaron felan sana ne kızım elin piçinden? Ver Çocuk Esirgeme Kurumuna gitsin! Kate hadi benim kanatlı pedim doğru adaya hadi kuzuma, yirim : ))) Erotik erotik yürümelerin sahilde sahipsiz. Pliiiiz enginar kafalım : )))
.
.
.
Not : Bu arada zamanında Ekşi Sözlük'te yazdığım tüm Lost yazılarını da siteye koymaya karar verdim. Ne kadar gerzek bir süreç geçirmişim hep beraber görelim diye. Ne gülüyon götüm! Sanki sen çok süper anladın!!!

31 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

sezonları toptan seyrediyordum. 5. sezon için daha kendimi kasmamıştım. 6 yı bile anlattınız sanırım. daha 10-12 hafta var derken çıktı her şey meydana :)

cem dedi ki...

bize lost değil dost lazım efendim, dost.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili gerisi önemli değil...,

Emin ol hiç bir anlamı yok benim yazdıklarımı okumuş olmanın, gönül rahatlığı ile izlemeye devam et ehehe


Sevgili cem,

Bence doğru yoldasın. Madem dost lazım Lost'dan uzak dur bence.

Saygılar,
t&t

gerisi önemli değil... dedi ki...

yazdıklarını okumuş olmamın bir anlamı olmadığını biliyorum. sonunu bilip izlemek aslında daha eğlenceli :)

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sonunu bildiğini sanıp izlemeye denk düşüyor bende senin söylediklerin ehehhe

gerisi önemli değil... dedi ki...

ehehe, sonunu bildiğin sandığın son aslında gerçek son ise kendinizle gurur duyabilirsiniz.

sezon bitince sözlüklere girip sezona dair bok püsürlere bakıyorum. sonrada izliyorum. 5. sezona dair okuduğum ilk yazı bu oldu. bu daha zevkli, harbi bak! hazzı ertelemek gibi bir şey :m

bir sonda ben yazayım. jack, yakup demek. malum, birde jakop var. bu zaman yolculuklarını da okuduktan sonra diyeceğim şu olurdu; ikisi aynı kişi olmasın!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Neden olmasın?

Scatterbrain dedi ki...

spoiler var mı sevgili t&t, ona göre okucam. gerçi 4. sezondan sonra "daha gelmem losta mosta" demiştim. 5e başlamadım. bence boka doğru gidiyor. yiyemicekleri tarrağın altına girdi senaristler. bir gün jack uyancak, bir bakacak ki hepsi ruyamış. öyle bitircekler, bozuntuya da vermicek kimse. biz de bacıya sövcez falan. saygılar!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Spoilersız Lost yazısı, mercimeksiz mercimek çorbasına benzemez mi sevgili Okhy Dokhy ehehe

Scatterbrain dedi ki...

kate'e yürürüm abi. bunu yazmayı unutmuşum...

Jondaff dedi ki...

hani şu geyik var ya: '' aslında hiçbir şey belli değil, işte bir yerden sonra adamlar bağlayamadı ve saçma sapan devam ettiler''. şimdi bence bu saptama yanlış çünkü herkes lost'u bizim gibi izlemiyor. yani benim gibi. bu dizi üzerine doktora yapanlar var bloglarda, misal, adama diyorsun ki 3. sezon 2.bölümde ne oldu? adam anlatıyor. şimdi bu adamlar senaryodaki en ufak bir pürüzü bile fark ederler. o yuzden senaristlerin sallama gibi bir lüksü yok. bana sorsan, ben 2 bölüm öncesini bile hatırlamıyorum. ama bu lostfreaks yuzunden rahatım.
artı benjamin rules. pörtlek gözlüm. tek aklı çalışan o

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Jondaff,

Sen baa "Lostfreak" mi dedin yani şimdi ?!!!


!!!!!!!!!!

Jondaff dedi ki...

sen bence kate üzerine doktora yaptın travis, o yuzden lost değil de katefreak sayabilirim seni. cidden 3. sezonda sorduğum herhangi bir bölümü bileceksen saygı duyarım freakliğine. neye yaradı dersen, sinirlenmene yaramış :) bu arada senin teorini destekleyenler var, ama hiçbir zevki kalmaz o zaman lost'un. zamanda atlamamnın ya da tekrarların bir zaman sonra bıktırması gayet normal. vakti zamanında hatch match bulunca heyecanlanırdık. güzel günlerdi

Adsız dedi ki...

zuhahahaha, ilahi t&t sanki bu siktiğimin dizisi başından beri bilinmezler üzerine kurulmamış gibi yazmışsın, ayrıca kate'de bana göre dizi tarihinin en gıcık kadın karekteridir.

Adsız dedi ki...

sözlükteki lostentarilerinizi tekrar okuyabilecek olmaktan ne kadar mesud oldum, bilemezsiniz.

zira onlarla sevmis idim lostu ve hatta sizi.

aşkın dedi ki...

Ben.Ben Riçırd Alpet ve Çarls Vidmor olmak istiyorum.Ayrıca Pennyi istiyorum.
Ben senin gibi yapmoorum, hem dalga geçiyorsunuz izlediği şeyi birbirine anlatmak hemde 300 sayfa yazı var başlığında.Düz adam başlığı var tonla sayfa var hakkında o halde düz olmaktan çıktı artık komplike oldu bu kadar yazı var ise.
O kadar teori dediler izlemeye başladım lan hani alakası yok sikko bir olay örgüsü.Şeyh uçmaz müridi uçurur.
Ekşicanlar ve Lost, bir de kaşarlı tost.Vıcık yapışmış içiçe.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Okhy Dokhy,

Devrimci gibi konuşmuşsun. Durduğun kabhaat bence yollar yürümekle aşınmaz ehehe

Sevgili Jondaff,

Ben komple Lost oldum. O bölüm bu bölüm bilmem. Teori de üretemiyorum artık ama kim ne dese bi yanlışını eksiğini bulurum ama şöle olmuştu derim. Bence Lost can damage your health.

Sevgili maynard,

Katılıyorum sana


Sevgili aşkın,

Sana da katılıyorum

Saygılar,
4815162342

sikilganportakal dedi ki...

http://www.ntvmsnbc.com/news/475724.asp

derjwhekrjhwekjrhwkejrıuwyerıu

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgisiz sıkılganportakal,

Lost'un bir gizemi bence bu. Charles Widmore un üzerinde acımasız deneyler yaptığı bir insan bu bence. Deney yapa yapa en sonunda maymun etmiş adamı.

sikilganportakal dedi ki...

günlerin bugün getirdiği baskı zulüm ve kandır!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili sıkılgan portakal,

Bu enteresan ve efervesan satırlarınızı hala Lost'a bağlamanızı bekliyorum bazen.

Saygılar,
t&t

tahir durten dedi ki...

lost'un aq, size bisey olmasin...

Adsız dedi ki...

Zamanda atladim geldim gec kaldim. Moskova'ya gittim baktim kel ve kafasi yarali bir adam var :
- Turkce bliyursinuz ? diye sordum
- Oxfort'a git margaret'i bul o sana anlatir dedi.

Kalktim vardim oksforta baktim margarit oturmus ronaltla cay kahve iciyor. Beni gormeen sevistiler. Mikrocipleri aldim kactim los encilista Receplen bulustuk. Burnumdan kanli irinli sumuk fiskirdi. Hustina fettullaha gidip elini optuk o da bizi las vegaza goturdu. Gizli bir rulet carkini cevirmemle bi bakmisim ulan Cekin babasiyla sene 1945 Kanada sirtlarinda bi evde yilbasi gecesi tombala cekiyormusuz..
Ben kazandim tabi adam korkutuk sarhoj..Hile yabdim aldim markalari..
O son tompalayi cekmemle baktim burdayim..
Siz nerdesiniz?
Turkce bliyursunus?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgilim porsgemsheniark,

Sanıyorum sizin de kafanız çok karışık oysa ki Lost u ilk izlemeye başladığımızda ne de güzel teorileriniz vardı. Misal benim en sevdiğim şeydi : "The others bence senarist ekip" hhahahah müthişti

Saygılar,
4815162342

Adsız dedi ki...

Hahaha..! Goreceksiniz..Senarist ekibin the others olma ihtimali 100de 100.. 6.sezonda is bu mecraya donunce afallayacaksiniz ama ben ne yapacagim?

Kurum kurum kurulacagim..Puah!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Ulan biz bişi mi dedik! Mükemmele çok yakın bi teoriydi zaten. Leş olurdu eğer öyle olsa idi.

Hem o teori benimdi desem gıkını çıkaramazsın! hahahha

kaba şimşek dedi ki...

işte gençlerimizin aklını böyle bulandırıp arkadan ne işler çeviriyo o amerikalılar teheeeey!

gerçek bir devrimci asla lost izlemez!!!1 genç şair sinan izlemez mesela. şiir yazar, inci dizer, dize düzer, dize getirir emperyalizmin efendilerini!!!

dimple dedi ki...

Mal mal izliyoruz işte...Artık neremizden kan geliosa bir pamuk sıkıştırırız gider başladık bitirmemiz lazım.Bu saatten sonra yarıda bırakmak şerefsizliğin daniskası olur.Yorum yapıos ne oluo,bütün gece otur düşün cakin neişi benceminin götünde,lok nerde fardayı kim yardı burda bu kadar beyin fiklemesi yapıoruz adada olsak ne bokumu yicez.Lost'tan dolayı beyin emciklemesi geçiren bi takım iş ahalisi Lost severler tarafından şahsım Lost bilimcisi seçilsede 4 sezonu baştan 4 kere seyretmeme rağmen bi sikim anlamıyorum artık ayrıca sevgili şahsiyet kocamada sesleniyorum bana ikide bir Heroes'dan çalmışlar orayı burayı demezsen sevinirim gıcık oluyorum zaten ''el'' karısına geberdi işte sonunda ohhhh...lostmanyalar antideprasanlar falan hak getire o yüzden teori sipolır falan okumayın izleyin bodoslama...

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili dimple,

Çok haklısınız. Yalnız kocanıza da bi çift laf edin bence. Heroes Lost dan sonra başlayan bir anaokulu dizisidir.

Saygılar,
t&t

onurel dedi ki...

Selam, sanırım biraz beceriksizim, eski lost yazılarınızı ekleyeceğinizi söylemişsiniz ama ben ulaşamadım:(( help piliz:)

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Ekliyorum yavaş yavaş sevgili onurelciim