24 Şubat 2009 Salı

KENDİNİ ŞIMARTMAK VE DAHA DA BETERİ ÖDÜLLENDİRMEK ...


Son yıllarda etrafımda kimi kesimlerin aklına bişiler oldu. Azaldı gibi bişiler oldu. Kendinden üçüncü tekil şahıs gibi bahseder oldular ki bu da ürkerek izlediğim şizofrenik bir yapıdır. Bir ekosistemde şizofrenler artarsa ben derhal normal olurum çünkü. Aykırı olmadan yaşayamam di mi lan Tyler? Evet Travisciim. Marjinallik benim tabiatım, çılgınlık göbek adım! Psikolog bile olabilirim!!! Neyse. Son yıllarda sık sık duyduğum bu lafların amacı ne? Niçin insanımızın aklı azalıyor? Plazalar hayatlarımızı mı sikiyor? Nedir bu şımartılma ve ödül telaşı? İnceleyelim.
.
.
Kendini şımartmaç. Gotik bi kavram. Bir insan neden kendini şımartmak ister? Belli ki çevresince yeterince şımartılmadığına hükmetmiştir. Madem kimse beni şımartmıyor ben de kendi kendimi şımartırım denmiş. Denmiş denmiş de işin pratiğe dökülmesi biraz müphem bir durum alıyor. Şimdi hep beraber kendini şımartan birini izleyelim ;

-Ayyy çok tatlısıııaaan!
-Kikikik teşekkür ederim.
-Bunu senin için yaptıaaam : ))
-Aaaa dövme mi o?!!!
-evıııaaet :))))))))
-Peki dövmen ne onu anlayamadım?
-Kızılkayalar hamburgeri ve yanında ayran : ))))
-Canımsıaaan!En sevdiğiiiim yiyecekler! Sweeeeeeeeet! : )))


Gördüğünüz gibi inanılır gibi değil. Adam ya da kadın kendini şımartmak için koluna Kızılkayalar hamburgeri dövmesi yaptırmış kesmemiş ayranı da dövmüş yanına. Canı çekince kim bilir hamburgeri ısırmaya çalışıp ayranı bile yalar. Kendi kendine bebek taklidi yaparak konuşuyor. Olacak şey değil. Şımarmamak elde değil.





Şimdi gelelim kendini ödüllendirmek meselesine. Bu kendini şımartmaktan bi derece daha vahim bence. Hadi gene şımarma mevzusu daha çok içsel bir şey. Ama ödül bildiğin somut lan? Mesai harcıyo felan işe. Gidiyo ödül sipariş ediyo ödülcüye. Onu teslim alıp eve getiriyor felan filan. Şimdi tabidir ki yine dümdüz yaklaşırsak mevzuya bu arkadaş da etrafınca yeterince ödüllendirilmediğinden müzdarip ki böyle bir yol seçmiş kendine. Sanki bana köpek bu arkadaş bisküvi felan verelim bari yarraaam! Ödüllendirilsin de nası olursa olsun demek ki! Nası da sevindi bak kuyruğunu sallıyor! Sopayı atim uzağa sen de git getir piç o zaman! Kendini ödüllendiriyor yahu adam! Plaket veriyor kendisine. Alkışlıyor kendi kendini felan. Al izle ;


-şak şak şak
-Evet bugün burada toplanmamızın nedeni bugün burada toplanmamızın nedenidir.
-Şak şak şak
-Üstüne üstlük ödül vermek için de toplandık.Ödülümüzün nedeni ise yok. İçimizden geldi.
-Şak şak şak
-Evet işte o kutlu an geldi. Sizi sahneye alalım sevgili kancık kişi. Işte ödülünüz.
-Ühühü çok duygusal anlar yaşıyorum. Hiç beklemiyordum bu ödülü. Gerçi bekliyordum ama bu çok ani oldu. Bir gün birisi gelip bana deseydi ki “ Gün gelecek kendi kendini ödüllendireceksin”, ona kaba etlerimle gülerdim. Oysa ki bugün ağlıyorum. Ne değişti peki? Demek ki bana bişiler olmuş. Neyse önemli olan ödülü kazanmak. Kendime buradan çok teşekkür ediyorum. Ve bu ödülü ikimiz için alıyorum ben ve kendim adına ühüh : )))
-şak şak şak


Ben açıkçası kişisel hayatımda kendisini şımartan ve kendisini ödüllendiren insanlardan uzak dururum. Tehlikeli adamlar bunlar. Sırıtışlarına iblis girmiş bence, nefeslerinden zebani kokuları gelir bence. Madem bu tribe girmişler kimse garanti edemez bir gün bu maymunların kendilerini cezalandırmak istemeyeceklerini. Kendilerini cezalandırmak için de bir suç işlemeleri gerekliliği hasıl olabilir o hastalıklı beyinlerinde. Ve kimse garanti edemez ki bu suç beni öldürmek olmasın? Yahut sizi!!!? Bence kaçın!!!! Bebek taklidi yaparak konuşan kızlar bence saykopat birer seri katil adaylarıdır! Kaçın!




Not : Genelde ilişkinin bazı anlarında bebek taklidi yapacak kızlar yahut kendini şımartacak, ödüllendirecek kızlar ilişkinin ilk başlarında ayı diye tuttururlar. Ayı isterler insandan! Ne yapacaksa. Dolayısıyla ilişki başında size hediye olarak “Bına ayı alır mısaaann?” diye haykıran bi kız arkadaşınız varsa derhal topuklayın ordan derim. Yahut tam tersi. İlişki başında size “Dışkııım bak sana ayı aldııaam!” diye sevinen bi erkek arkadaşınız varsa kaçın ordan. Ayı ne lan yarraam? Oyuncak hem de? Şeytan diyor git bunlara gerçek boz ayı al bırak odalarına.

13 yorum:

b. dedi ki...

sayın travis ve sevgili tyler;
ödül-ceza tanımlamalarınıza damgasını vuran ayı imgesinin oral ve/veya anal gelişim sürecinizde tam olarak neye işaret ettiğini çözümlemeye çalıştım. sanırım buldum da! ancak söylemeyeceğim. zira tam bulmuşken konuyu unuttum, çünkü kendimi çok beğenmiştim bu girişimimden dolayı. akşama da bu başarımı taçlandırmak üzere evde ödül töreni düzenleyeceğim, plaket yerine kendime kalp şeklinde kırmızı bir yastık sipariş ettim, üzerinde "i love me" yazıyor.

saygılar..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili vaziyet : )))

Çok haklısın :))) ehehhe O kadar haklısın ki kimse bugüne kadar bu kadar haklı olamamıştı : )))) Yastığın da pek güzelmiş ühühü : ))) ehehe

Saygılar,
:)))))))))))

: (( ühühü : (((( ... : ))))))... : ((... : ))

b. dedi ki...

sayın travis ve sevgili tyler;
elbette haklıyım!? şüpheniz mi vardı? bu sebeple henüz kendimi cezalandıracak bir sebep yok ortada. lütfen benden çekinmeyiniz.

saygılar..

kaba şimşek dedi ki...

bence insanlar gerektiğinde kendini ödüllendirmeli de şımartmalı da her türlü motive edici şeyleri de yapmalı. çünkü motive olmaya ihtiyacı olan canlılarımıza insan denir. hayvanlar motive olmaya ihtiyaç duymazlar o yüzden de onlara hayvan deriz.

ama insan kendini cezalandırmamalıdır çünkü o zaman motive olamayız. kendimiz yerine başkalarını cezalandırmak daha iyi gelir insana. misal, küçük kardeş!!! kardeş yoksa kuzen, olmadı komşu çocuğu, hiç olmadı herhangi bir çocuk. sokaklarda çok var. hemen bul cezalandır. ooh mis gibi olursun valla.

şimdi kendimi ödüllendirip dilli kaşarlı tostumu yiyim ben.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kaba şimşek,

Kurduğun hipoteze göre köpekler de insan oluyor?

Saygılar,
t&t

okonudabiproblemiolmayanadam dedi ki...

deli cevat'tan uzak durmanızı tavsiye ediyorum o halde. o da şımartıyor kendisini, aletine saat takmalar filan:)) bilek gibi mi demek istiyor ne yapıyor? anlamadım ki!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili cehennet,

Pazarlamacı değilsen hiç sorun yok bence. Bal gibi insandır Cevat abim. Sorarsın "nasılsın?" diye "Sekizi çeyrek geçiyorum." der hahaha

kaba şimşek dedi ki...

sevgili travis,
zaten köpek de olsa önce insan olsun değil mi mottomuz?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Yooo. Benim öyle bir mottom yok sevgili kaba şimşek. Hatta mottomun adı şudur ; " İnsanların amına koyim!"

Saygılar,
t&t

Jondaff dedi ki...

barney stinson kendini şımartabilen nadir canlılardandır. ama adamın şımarması için çok sebep var. ama pek ahım şahım değilsen, aynaya bakıp bakıp ''bugun de çok cantiyim ha, süperim, alkışlıyorum kendimi.'' dersen işe yarar mı bilmem. george costanza örneğini incelemek lazım

o değil de jantlar çok şık durmuş

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili Jondaff,

Ne güzel misaller vermişsiniz. Katılıyorum çünkü bunların hepsi de fiktif karakterler, gerçek değil.

Jantların orijinal olması mühimdir şık durmalarında. Eğer ki orijinal değil sonradan değiştirilmişse sakil durur.

Saygılar,
t&t

Adsız dedi ki...

sevgili t&t,

acaba diyorum, toplumumuza yerlesmis bu ayi takintisinin kokeninin uzantilarini eskiden basket maclarinda taraftar arkadaslarimizin rakip takimin zenci basketbolcusunun kendi takimlarindan bir oyuncuya yaptigi faul sonrasi " sak sak sak sak sak ayioglu ayi, sak sak sak sak sak ayiogluayi" seklindeki tezahuratta bulabilir miyiz?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili mybraveface,

Bence bulamayız.

Saygılar,
t&t