24 Eylül 2008 Çarşamba

S.H.İ.T !!! NOBELE ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM !!!

Geçenlerde kendimi her zamanki gibi düşünürken yakaladım. Ama bu kez büyük düşünüyordum. Alnımdaki damarlar şişmişti. Dedim “Ya şehri Ramadan gelmiş hem de uzun zamandır şu ülke bi Fizik Nobel Ödülü kazanamadı belki de hiç kazanamadı, hasretiz şöyle tura çıkmaya elimizde Fizik Nobel Ödülü. Bir proje geliştireyim de hem Ramazanı daha iyi idrak edelim hem de Fizik dalında bir Nobeli tecrübe edelim. Ödülü kazandıktan sonra da “Nobel’in Davulu” adlı konuşmamı yaparım. Kazanmaya kesin gözüyle bakıyorum! Vatanıma bir nobel de benden! Zira niyetim ciddi, projem sağlam, fiziğim düzgün”. Bu düşüncelerimden sonra derhal Ramazan ve Fizik konuşlarını kesiştirip bi proje geliştirdim.



Projemin kod adı “S.H.İ.T.”, gerçek adı ise “Sesten hızlı iftar topu” projesi. Şimdi öncelikle nedir bu proje onu anlatayım. Düşündüm herkes “Ihı! iftar topu patladı valla!” deyip açıyor orucunu tüm memalikte oysa ki orda bi sürü nüans var. Evet!! Şimdi sevgili niyetli mümin kardeşlerim ve sayın fizik tutkunları hepimiz biliyoruz ki iftar topunu ateşleyen vatandaş saatine bakıyor vakit tamamsa iftar topunun fitilini ateşliyor ve iftar topu patlıyor. Ama iftar topu patladı kavramı içinde bi kaç aksiyon barındırıyor. İftar topu namludan çıkınca mı yoksa top ilk patladığında mı açacağız iftarımızı yoksa fitil ilk ateşlendiğinde mi? Zor bi sual. Eğer ki top sesten hızlı giderse bence namludan çıkış saatinde açılmalı iftar. Yok normal geleneksel iftar topu ise bu top patladı sesi duyunca açılır iftar. Belki de fitil ilk ateşlendiğinde süre doluyor kim bilir. Neyse benim projem bu işte! Derhal mekanizmasını çözdüğüm sesten hızlı iftar topunu kurduktan sonra bunun başında beklicem. İftar saati gelince ateşleme gerçekleşecek. Ve ben sesten hızlı ilerleyen topu namlunun ağzında görür görmez iftarımı açacam sesinden önce. Ve evet! Gördüğünüz gibi iftarımı uzaklarda birilerinin “Ihı! iftar topu patladı” diyerek açmasından mikrosaliseler önce açmış oldum ve hiç de günaha girmedim. Sonuçta iftar topunun kafasını gördüm! Önemli olan zamanlama çünkü! Zamana meydan okuyorum bu projemde! Ey zaman sana yenilmicem! Bunla katılıcam fizik yarışmasına ve hiç kuşkum yok alıp gelecem Nobeli ülkeme!




Bittabiki “Lan olm angut! Bu nasıl proje be hey gerzek? Kaç kişi topun başında bekleyebilir ki? Nasıl göreceğiz hepimiz topun kafasını ha!” gibilerinden üzerime gelinebilir. Fakat zaten yan projem de hazır. Ticari yansımaları gözden çıkarmış değilim. Para da lazım çünkü bana. Ve evet bu da Medya Nobeli projem! “SHİT TV!!” Evet çünkü sürekli topun başında bekleyen müminler Ramazanın 2 inci ya da 3 üncü günü sağır olabilir! Belki de ilk günü. O yüzden sadece Ramazanda yayın yapacak bu televizyon kanalı sadece sesten hızlı iftar topunun namlusunu gösterecek. Herkes evinden rahatlıkla izleyebilecek topun kafasının namluyu terk etme anını. Sıkıcı gibi görünebilir sürekli bi topun namlusuna bakmak. Bunu ilahilerle çözücem. Sürekli ilahi yayınlanacak. İbo Show da olabilir topun yanında hemen sandalyeler, şaplaklar felan türküler. Vakit geçer. Neyse hem bu şekil enlem açısından zengin yani yatayda upuzun illerimizdeki mantıksız iftar açılışlarına da bi çözüm getiricem! Düşün bak şimdi bi ilin en doğusundaki ile en batısındaki aynı saatte açıyor iftarını. Olmaz! Dakikalar oynayabilir! Haksızlık! Benim projemle, böylece herkes aynı anda sesten hızlı bi şekilde iftarını açacak.


Kafanızı fazla detaylarla sıkmak istemedim zaten son günlerde hadron çarpıştırıcısıydı, protondu, helyum kaçağıydı kafa bi dünya oldu. Gene deprem kolaydı hepimiz göçük altında kalmak, akut, fay may bişiler atıp tutuyoduk lan. Bu Cern bizi bitirdi. Kara delik var bi onu biliyoz bi de deney var. Atıp tutamadık konu hakkında, kafa basmadı pek kimse siklemedi bizim memlekette olayı. Şimdi bi de ben Sesten hızlı iftar topu projemin detaylarına girip aklınızı karıştırmıyayım, iyiden iyiye bilimden uzaklaşmayın. Çünkü bilim sevilmeye, okşanılmaya muhtaç yavru bi canlı organ gibidir. Okşadıkça büyüyecek. Hepimizin ellerine ihtiyacı var bilimin büyümek, serpilmek için. Yeterince büyüyünce, işte o gün önümüzde kimse duramaz! Allah kabul etsin. Bana güvenin. Kazanacağım! Ramazanınız mübarek olsun. Netameli günler dileriz…

21 yorum:

Kriptograf dedi ki...

hocam bütün kast sistemine çelme takıyorsunuz ama olmuyor.
ezan vakitleri,güneşim konumları ve bir dünya olgunun çöpe gitmesini sağlayarak ta nobel sansasyon ödülünüde alabilrsiniz.

kandilli deprem olmadığı zamanlarda gündemde kalmak için güneşe bakıp "aha lan tamam,imam oku ezanı güneş yerine geldi" demek suretiyle imamlarada yardımcı oluyor hakkını yemeyiniz.

ama her ne olursa olsun size sponsor olmak ve projenizi finanse etmek istiyorum. :) enerji içecekleriniz ve çadırlarınız benden...

Adsız dedi ki...

iyi hoş söylediniz de böylesine yüksek bir teknoloji ülkenin heryerinde uygulanabilir mi? uygunalabilirse bunun operatörlüğü için belge gerekir mi? yoksa sıradan vatandaşa bu icat emanet edilebilir mi?

Adsız dedi ki...

hocam bence kadir gecesi, s.h.i.t'i ve shit tv'yi kullanıma açmak için çok ideal bi gün.. hem sevap katsayın hem alacağın nobel ödülü 3 misline çıkıyormuş, hem bilim uğruna girdiğin günahların üçte ikisi siliniyormuş o gece!!

bi de nacizane isteğim shit tv'ye kaba'yı müdür yaparsan çok seviniriz üstat. işi gücü yok zaten beklesin bütün gün aletin başında, ucunu mu görecek başını mı görecek, milleti haberdar etsin, halkın maksimum konfor minumum zahmet düzeyinde iftar açabilme özgürlüğüne katkıda bulunsun.saygılar, ayrıca yüreğine sağlık, sen bizim gönlümüzün nobelisin!!(olmadı sanki:((

Adsız dedi ki...

sevgili travis,

sen bu projenle alsan alsan bab... neyse sabah sabah ağzımı bozmak istemiyorum. küfürleşmeler, restleşmeler, arsaya gel erkeksenler gelişmekte olan bu zavallı blogu iyice bitirir bence.

sevgili travis,

yıldırım demirören başkanlığındaki bir beşiktaş şampiyonlar ligi şampiyonluğuna ne kadar yakınsa, senin bu dandik projen de nobele o kadar yakın. gidip de nobellerde ülkemizi rezil etme evladım. zaten başımızda ismi lazım değil bir adanalı var her ortamda ülkeyi rezil eden, ikincisine hiç gerek yok.

fiziğimle gündeme gelmek gibi olmasın ama şimdi sen bu projende neyi hedefliyorsun? bütün islam aleminin aynı anda iftara start vermesini değil mi? tamam, bu son derece iyi niyetli bir çaba, son derece naif. bunlara sözüm yok. ama yalana bağlar bu proje. şimdi ben sana desem ki, "lütfen televizyonun sesini kısar mısınız sayın ismini vermek istemeyen izleyicimiz". bu sana neyi hatırlatır? ya da ali kırca'nın gelişmeleri almak için bağlandığı, olay yerinden tüm türkiye'yi gelişmeler hakkında bilgilendirmek için can atan genç muhabirin, ali kırca sorusunu bitirdikten sonra işaret parmağıyla kulağına bastırdığı kulaklıktan hala sorunun gelmesini beklerken üç saniye boyunca ekranlarımızı süsleyen norveç uskumrusu bakışları desem? sanırım anladın değil mi? yani diyorum ki o televizyondan topun başını görmek için bekleyenlerle, topun başındakiler link hatlarında geçen süreden dolayı yine aynı anda açamaz iftarını. üzgünüm dostum ama fizik öyle senin sandığın kadar basit bir şey değil. daha çok çalışman lazım.

bir de şunu eklemek isterim ki bu konular sakat konular. çarpılırsın. dünyaya bir stephen hawking yetiyor ikincisine gerek yok. zeka anlamında değil, tamamen fiziksel ahahaha.

sevgi rispek etc.
kaba

Adsız dedi ki...

ve izninizle raul arkadaşa da şunu demek istiyorum:

ekinler dize kadar...

ahahaha

Adsız dedi ki...

sevgili travis,

tarih boyunca çeşitli dönemlerde, teni bilim ateşi ile tutuşan, yüreği insanlığa yeni bir hizmet sunabilmek için deniz kenarında parandaler atan doğuş misali dalgalanan senin gibi bilim aşığı insanların önüne, kabaş gibin sığ görüşlü,statükocu, bağnazzz zihniyetler çıkmış, karanlıklarının üzerine güneş gibi doğarsın diye korkup, bilimi baltalamak için her türlü çirkinliği yapmışlardır. oysa sen yanmasan, ben yanmasam, bir de cana can katan o bilim sevdamız olmasa nasıl temizlenir internet mecrası kabaş gibin orta çağ zihniyetlerinden.. yürümüş olduğun bu ulvi yolda sana hep destek tam destek sevgili bilim aşığı..

p.s: shit tv türksel süper ligi alsa hoş olmaz mı abi, çeşni olmaz mı?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili kriptograf,

Söylenecek pek fazla birşey yok. Muvakkithanelerin devri kapandı artık bunu kabul etmek lazım. Hem kuranda her şey var. Eminim bu projemde vardır bi yerde. Hatta Çelakıl belki de saçlarının içinde bu iftar topunu saklıyo olabilir. Silüet olarak kıllandım aniden????

Sponsorluk teklifinizi ise hiç düşünmeden kabul ediyorum. Derhal gerekli dölarları hesaplarıma yatırın. yarısını off shore yarısını da b likit rica edeyim.

Sevgili erece,

Çok haklısın ve bu konuda da az kafa patlatmadım. Ama ben yurdum insanına çok güveniyorum. Misal resimde tek prototipimin Mehmet Emmi tarafından ölümüne korunduğunu, başında 24 saat nöbet tutulduğunu görebilirsiniz.



Sevgili raul gonzalez,

Kaba yı müdür mü yapmak? Bu bir ramadan şakası değil mi? Lütfen!

SHİT TV yi ise maalesef Nobeli almadan açmam. Dedirtmem kendime. varsın günahlarım 3 e katlansın lakin dedirtmem!


Sevgili kaba,

Daha evvel mercimek demiştim ama görüyorum ki bulgur tanesine doğru yol almaktasın beyinsel hacim olarak. Daha 1/2gt2 nedir onu bilmezsin bana fizik dersi verme çok kötü rezil ederim seni fizik duayenleri karşısında!!! Yok iftar topu TV de geç patlarmış da yok bilmemne! O konuyu zaten çözdüm fakat şu an açıklamak istemek istemediğim kadar komplike bi teknoloji var orda. Onu da gelecek seneki Nobelim için kullanmayı düşünüyordum. Ama çenem açıldı tutamıyorum kendimi. Projemi eğer ki başka biri çalarsa azını yüzünü kırarım senin! O projemin adı da "Düşünce TV" yani bu ne demek? Misal bi maç izliyosun. Daha top Bobo ya gelirken, benim TV im Bobo nun düşüncelerini okuyup derhal size gösteriyor ve bi bakıyosun Bobo basmış çalımı gitmiş golünü atmış. Hayvan gibi seviniyon evin ortasında. Sehpanın altına giriyon çıkıyon felan. Oysa ki İnönüde maçı canlı izleyenler daha Holosko nun Bobo ya yaptığı ortayı izliyor o an. Düşün yani! Ama sende ne gezer! Hülasa öyle birşeyi şansa bırakamam! TV bi pazarlama olayıdır bilimle alakası yok. Ama bilimi de pazarlama şartlarını iyileştirme anlamında kullanmaktan bi an olsun imtina etmem doğrusu. Reytinglerim zoruna mı gitti!!! Her akşam % 99 izlenme oranına sahibim! ve bu oranı % 156 ya çıkaracam ki bu da ayrı bi projem!!!

Saygılar,
t&t

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili raul gonzalez,

Yüreğine sağlık,

Saygılar,
t&t

Adsız dedi ki...

öncelikle her rakı içişimizde, "ya arkadaş şuncacık teyp bandının içine nası giriyor bu müslümün ferdinin sesi anlayabilmiş değilim. teknoloci ne acaip şey ya" diyen raul gonzalez'le bilimsel bir tartışma yapmamı beklemeyin benden.

ve sen travis, öyle vaatle olmaz. koyarsın projeni masaya öyle konuşuruz ahahaha

Jondaff dedi ki...

bu eserinizde ''top'' kelimesi ile ilgili göndermeler yapmak serbest mi sayın travis? geleneksel bir şey benim için bu. işte geçen gün işlediğiniz tikli insan gibi. top dedin mi tosunlu bir şeyler söyleyesim geliyor.
ramadan derseniz olmaz. batının kokuşmuş kültürünü örnek almışsınız. bizim sorunumuzu ele almak için daha oryantalist yaklaşın olaya.

Adsız dedi ki...

arkadaşlarla her rakı içişimizde, o da kendini dışlanmış hissetmesin diye önüne bi kadeh maden suyu koyduğumuz ve üstüne su koyduğunda beyazlaşmadığını görünce kafamızı zikene kadar lüzumsuz sorular sorucağını bildiğimiz için, kabacım bırak suyu muyu sen sek götürürsün bunu, helal sana bu yollar dediğimiz bi adamın benle rakı içmekten, şundan bundan dem vurması da beni ayrı yaraladı, tarifsiz kederlere saldı:(

ayrıca bilimsel anlamda bu kadar dev adımlar atan ve daha şimdiden dünyanın gözlerini cern'den yeditepeli şehrime çevirten travis ve onun muhteşem projelerini ön plana çıkarmak varken burada kısır bir çekişmenin içine girmek istemiyorum.. çünkü ilimle fenle ugraşan adamlar, naif olur, kırılgan olur, adeta bir çiçektirler.. burada oluşacak her hangi bir kavga gürültünün vereceği olumsuz hissiyatın travis'in naif ruhuna kötü bir etki edip, bizi bu ilim ışığından yoksun bırakmasını istemem.. durmak yok shit'e devam!!

sevgi,saygı;

raul..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili jondaff,

Böylesine ulvi ve bilimsel bir ortamda top kelimesi göndermesi bence hiç yakışık almaz. Lütfen!

Neden Ramadan denmesin ki? Batılı insanlarımız müslüman olamazlar mı? Onlar ramadan diyor bu mübarek aya? İslam kolaylık dinidir lütfen zorluk çıkarmayın.

Lütfen projeye odaklanalım!

Saygılar,
t&t

Adsız dedi ki...

sayın travis,

projeye odaklanabilmemiz için öncelikle su karıştırılmış süt içip sarhoş olanları blogunuzdan uzaklaştırın. gerekirse zopaylan dövün derim ben. her şey bilim için!!!11

sevgiler,
kaba

aşkın dedi ki...

Sayın Travis
İlim ve din'i kaynaştırma çabanıza bir teklifle katkıda bulunmak istiyorum.Sizce Nur'un dalga boyu kaçtır? Cern deneyinin esas hedefi budur ve bunu onlardan önce bulursanız Nobel'den katbekat kıymetli övgülere mazhar olacaksınız.İftar topunu yüzündeki kararlı ve tavizsiz ifadeyle tanıdığımız Mehmet Emmi halleder..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili aşkın,

yapıcı eleştirileriniz ve desteğiniz için teşekkürler. Lakin şu an bu proceyi bırakıp bir diğerine atlayamam, ama not aldım. Nur'un lambadasını bulucam. Ama size şimdilik Nur Yoldaş'tan bi şarkı yolluyorum. Bilimselliği ve ulviliği tek bir potada eritebilmiş nadir şarkılardan biridir kanımca ;

Şamdanları donanınca eski zaman sevdalarının
Başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın
Nemli yumuşaklığı tende denizden gelen âhın
Gizemli kanatları ruhta ölüm karanlığının
Başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın
Yansıyan yaslı gülüşmelerdir karasevdalı suda
Bülbüller kırılır umutsuzluktan yalnızlık korusunda
Eylem dağılmış gönül tenha çalgılar kış uykusunda
Ölümün tartışılmazlığı nihayet anlaşılsa da
Başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın
Bir başkasının yaşantısıdır dönüp arkamıza baksak
Çünkü yaşadıklarımız başkasının yargısına tutsak
Su yasak rüzgâr yasak açık kapılar yasakbelki bu karanlıkta yasakları yasaklasak
Başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın

Adsız dedi ki...

sevgili t&t,

ben de nur yoldas tan sadabad sarkisini isteyebilir miyim? hazir baslamisken?

bu sarkinin zaman tuneli etkisi oluyor dinleyen bunyeye, konuyla alakali oldugunu dusundum.

saygilarimla.

Kriptograf dedi ki...

sponsorluk için ihtiyaç duyacağınız finans desteği için lehman biraderlere emanet ettiğim para an itibari ile, bir güvercin gibi uçmuştur. sponsorluğumu çekecekmiyim hayır,gerekirse ziraat bankasından bayram kredisi için aldığım parayı kullanır sizi okuturm,ee şey sponsor olurum...

bir diğer husus deneyle ilgili. Öğrenmek istediğim bazı şeyler var bu iftar topu sesten ne kadar hızlı gidecek gittiği yer herhangi bir sivil yerleşim merkezi mi? nereye düşecek ya da iftar topları düşer mi?
bunlara cevap bulmam lazım zira günün birinde biri çıkıp tazminat davası açabilir sizin iftar topu benim marullarımın üstüne düştü diye,sonra ben bir bayram kredisi daha alamam vermezler,zaten kurbanlık almayı düşünüyorum öbür bayrama...

Adsız dedi ki...

nefis fikir... sürtünme kayıplarını azaltıp 3-5 mach hızlandırdığım bir versiyonunu da dalga emisyonlu egzantrik presli sesten hızlı iftar topu (D.E.E.P.S.H.I.T) projesi olarak literatüre kazandırmak isterim.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili mybraveface,

O şarkıyı zaman makinası procemde soundtrack olarak kullanacam müsaade edersen

Sevgili kriptograf,

Anladığım kadarıyla para yok. Kusura bakma ama koca Nobel aday adayı procem de bayram harçlığıyla yürüyecek değil. Onaylamıyorum bu durumu!

Sevgili 3,

Proceyi çok iyi özümseyip adeta içinde nefes almışın. Az daha duygusal anlar yaşayacaktım. ve çok haklısın. Açıkçası beni de en çok düşündüren "friction" sorunu idi yani sürtünme. Dedim bu konu uzun yarın sabah erken kalkar çalışırım. Saati kurdum.

Saygılar to you all,
t&t

mariadebonne dedi ki...

trivis iyi güzel düşünmüşün de ezan okuyan kol saati işine girsek daha karlı çıkmaz mıyız diyorum. 1 milyar müslüman çarpı iki kol filan, bu işte çok para var. "neden iki kol?" diye düşünmemen dileğiyle öbtüm.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili maria,

Açıkçası çok güzel bi fikir ama benim halaoğlu onu yaptı maalesef. Geç kaldık. Dilersen sana e-mailini vereyim kargo ile yollasın.

Saygılar,
t&t