19 Şubat 2010 Cuma

ALEX TURNER ! OBEY !!!


Resmen Rock dünyasının bir efsanesinin ortaya çıkışı ve büyümesine tanıklık ediyoruz haberimiz yok lan. Alex Turner nam gencimiz döktürüyor. Adeta bir mod beyefendisi. Adeta Paul Weller küçülmüş de karşımıza çıkmış. Önce Arctic Monkeys adlı grup ile sonraları The Last Shadow Puppets adlı yan projesi ile gönüllerin bam telinin üzerine çıktı zıplıyor kimsenin haberi yok. (Hele bu projede yanına da Miles Kane denen bir çocuk almış ki o da ayrı bir yazı konusu.)

O kadar güzel bir sesi var ki o kadar güzel besteleri var ki o kadar güzel lirikleri var ki bu genç yaşında anlaşılır gibi değil. "My mistakes were made for you" şarkılarıyla adeta Ian Flemming kitapları yazmışlar. Olacak şey değil. Belki de Marlin Monro ile sevişiyor. Şarkı tek başına bir soundtrack, bir roman, bir kısa film.

Dance Little Liar, The Jeweller's Hands, Standing next to me şarkıları birer efsane. Takip edin anacım. Resmen bir tarih yazılıyor bir kenarda. Gözlerinden öpüyorum koçumu. Ses tellerindeki titreşime kurban...

Not : Youtube a hala girmeyi becerenler Alex Turner ın Miles Kane ile kayıtlarını izlesinler, akustik. Misal Tayyip Erdoğan felan lkjhasdkjhaskd Stüdyoda. İzlemelere doyamıyorum. Böylesine saf ve çiğ bir müzik dinlemeyeli 2 gün olmuştu lkajhsdkjhasdkjasd Neyse izleyin olm. Alın size link http://www.youtube.com/watch?v=23PkA3G6NL8 bundan sonra da benzerlerini dinleyin. Bye for now. Alın lan bir link daha size http://www.youtube.com/watch?v=IYDiqrVDI-g&feature=channel ısısıısı Hadi ben çıktım Cuma gecesine see ya! Bunlar kesmezse Tool dan Forty Six & 2 dinleyin amcıklar lkjhasldkjhalksjd Only the truth !!!!!!!!

10 yorum:

porsgemsheniark dedi ki...

Müzik adolesan çağ sapienslerinin birbirlerine çiftleşme amacıyla yakınlaşabilmek maksadıyla içlerinde biriktirdikleri notların çeprişmesidir. Hala dinleyenler olduğunu bilmiyordum.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Yani artık ergen yok mu sanıyordun dünyada sevgili porş ???

porsgemsheniark dedi ki...

Tabii ki artık post-adolesan çağıdır dünyanın sanıyordum trav..!!!
Önce müzik vardı sonra müzik sustuğunda adam boşalmıştı.. gibi : gözlerimde yaşlar birden coştu fakat fecri ebcioğlu..?

Travis and Tyler Durden dedi ki...

İçinden yükselen yabancı duyguları resmen Türkçeye döküyorsun!!!

Wereyda dedi ki...

Owen Pallett'in Heartland albümü Porsgemsheniark'ı jüt etmezse adam değilim. Kafa döner değirmentaşına yemin ediyorum sdlkfjsljkf "hafiflik! hafiflik!"

Travis and Tyler Durden dedi ki...

askldhaskldj haklısın Wereydacım da Porşumun kafa zaten jüt zira "Ya Habibi Kaddafi" adlı şarkıyı dinlüyür aylardır hem de alkol olmadan!!!!! lakjshdkljasd

porsgemsheniark dedi ki...

Her gün bira içtiğim gerçeği yadsınmamalı. Hem de Becks. Bir farhı alkolsüz olması onu da ne edecen bu yaştan sonra.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Benim bildiğim alkol bi yaştan sonra gerekmiyor mu?

porsgemsheniark dedi ki...

Dadı aynı yani diyom. Ha alhollü ha alholsüz yiğen.

Emre A dedi ki...

myyyyyyy propellaaaa