24 Temmuz 2008 Perşembe

FANATİZMİN BİTTİĞİ YER...

Fanatik taraftar olmak zor sevgili internet duayenleri. Geçenlerde biliyorsunuz Emre Belözoğlu adlı topçumuzun Fenerbahçe takımına transferi gerçekleşti ki kendisinin Galatasaray taraftarlarının gönlünde ayrı bir yeri vardı zira UEFA kupasını kazanıp, ortalığı sallayan o efsane kadronun en iyilerinden biriydi fakat şu an Galatasaray taraftarları Emre'den nefret ediyor çünkü Fenerbahçe'ye transfer oldu. (Açıkçası bence de haklılar)

Peki şöyle bir soru soruyorum hem tüm fanatik taraftarlara hem de kendime :

Diyelim Aziz Yıldırım sizi çağırdı yanına ve dedi ki : “Sevgili Beşiktaşlı (Galatasaraylı, Trabzonlu, diğer tüm Türk takımları ) fanatik taraftar. Al sana 20 milyon Euro. Önümüzdeki 4 sene boyunca Fener fanatiği ol. Gel Şükrü Saraçoğlu Stadına yık ortalığı tezahüratlarınla. Yeni besteler çalış akşam evinde. İşte mukavelen. At artık imzanı, ver bonservisini. Gel fenerli ol. Al bu da forman geçir üstüne.“ Ve ya işte Yıldırım Demirören çağırdı ya da Adnan Polat çağırdı. O şekil bi düşün bakalım.

Hadi bakalım? ... Ben de düşünüyorum bu arada... İyi para be : ((( hımmm 20 milyon Euro... fener için operayı sölesem ? Yıkarım o stadı, gırtlağım burnumdan çıkar ... Yok olmaz ki ? İronik lan felan desem ? Yok yemezler : ((( Döverler... hımmm... 36 trilyon lan? : (((( sadece 4 yıl... : ((( Şimdi bayılacam...

Not : Bak dikkat et, bilinçli olarak Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yi seçtim. Düşün bak durum ne feci diye, daha iyi anla diye...

26 yorum:

onur dedi ki...

bakalım ünlü ingiliz halk şairleri bu konuda ne demiş:

"money, it’s a gas.
grab that cash with both hands and make a stash.
new car, caviar, four star daydream,
think i’ll buy me a football team..."

ingilizcem yok "hello hello" o kadar.. sanırım güzel şeyler demişler..

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili onur,

Çok iyi bi seçim çünkü İngiliztere adasından çıkmış sanatçılar gibisi yoktur. Açıkçası şiirin içinde "money" var, "football team" var, "cash" var. Bence kesin güzel şeyler söylenmiş fanatizmin bittiği yer ile ilgili.

Saygılar,
t&t

Adsız dedi ki...

şair (biloğun sahibi) burada uygun bir fiyata her şeyimi satarım demiş.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Neden seni tanıdığım ismini yazmıyorsun isimsiz?

Adsız dedi ki...

ahahah çok merak ettim kimmişim acaba???

ahmetico madrid dedi ki...

abi 36 trilyona baku-yumurtalik boru hatti projesini tamamlarsin tek basina devlet destegi almadan. ayrica kadikoy'de bagiracaksin demissin ama orda elektronik islik teknolojisi var taraftari yormamak icin.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili ahmetico madrid,

Yani diyorsun ki talibim bakü-yumurtalık boru hattı ihalesine ve bağırmama da gerek yok nasılsa teknoloji var. Oturup çekirdeğimi çitlerim Saraçoğlunda? ehehhe

gregor samsa dedi ki...

zaten

"Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak"

Emre akıllı çocukmuş, ucuza gitmedi.

Adsız dedi ki...

ahahaha körler ve sağırlar birbirini ağırlar. sayın ahmetico madrid'de geçmişinde baya bi takım dolaştığından hemen de akıl vermiş.
ha aga...

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili gregor samsa,

Şimdi matematiksel ve finansal anlamda böyle bir şey mümkün değil işte hesap ortada. Bırakalım bu beylik lafları, 20 milyon Euro x herkes = impossible is everything

Burada bulunmaya çalışılan sosyolojik bir vazgeçiş anı "eeaaah evet ulan peki ulan" çizgisi ve cevaplar ki sen vermemişsin cevabını???

Fanatizmin es verdiği yeri bulmaya çalışıyorum doğrusu bu makalemde. Bulunca napıcam peki? Sikimde bile değil ehehe Alın işte sonuç size deyip ellerimi cebime sokup, arkamı dönüp, yürüyüp gidicem sokakta.

Ama gelin itiraf edelim, bunu başarmış olacağız...

Adsız dedi ki...

yok be abi... düşünüyorum da allah'a şükür noksan-feyk bi yönümüz, malımız yok ve zorda değilim, ne edeyim 20 milyon euro'yu.. duygusalım lan ben duygusal! hıh!!

Adsız dedi ki...

parayı alıp kaçsak?

Adsız dedi ki...

bir de size bir yıl boyunca hergün atevede gırin sitrit holigıns filmini izleme cezası verdim. hadi bakalım görelim el mi yaman bey mi yaman tehey.

Adsız dedi ki...

bende sayın t&t a katılıyorum. ne demişler "para kazanmak taraftarlıktan önemlidir." eski bir galatasaray topçusu. böyleyse böyle.

Jondaff dedi ki...

blogunuz çok kekremsi sayın ttd. çok hoş gerçekten de. slaven bilic türkiye'de bir takıma geldiği an benim için fanatizm biter..sözün de bittiği yer...

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili jondaff,

Kekremsi bulmanız gayet güzel. Teşekkürler. Slaven Biliç de umarım Beşiktaşa gelir ehehhe

Adsız dedi ki...

parasiylan degil mi kardesim felsefesinin betimlendigi, bir solukta okunan bir selam durusu.

gercekten de hersey profesyonelse taraftrlar enayi mi seklinde bir soruyu da beyne cakan bir durusu var.
saygilar.

dünya kavuniçi dedi ki...

sevgili durden ve travis tyler,
blogunuz sayesinde futbola sempati duymaya başladım. sorun mesela ofsayt nedir çekinmeyin sorun sorun

dünya kavuniçi dedi ki...

ayrıca kendinizi ansızın beliriveren kılçıkları yutmakla yükümlü hissetmeyin, rhb bunu önceden düşünüp bir yorum silme butonu kodlamış sizin için ahaha!

mariadebonne dedi ki...

O 20 milyon için it gibi fenerli ayağına yatar sonra gider galatasaray klübünün eline sayarım abicim. Böylelikle enayilik konusunda ömür boyu başarı ödülünü kaptığım gibi senin kafana da fırlatırım. Hayal alemindesin Tırıvıris hayaaalll:p

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili dünya kavuniçi,

Yorumları silmeyi bilmediğimden değil silmek istemeyişimdir burada durmaları. Çok aşırı absürt durumlar olmadıkça da silmeyeceğim yorumları.

Futbol gibisi de yoktur ayrıca, hoşgeldin : )

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Sevgili maria,

Güzel atışların var. 20 milyon Euroyu bir arada gördün mü sen de bi de gidip gs ye verecekmiş hahhahah hey allam. para insanı vezir eder işte rezil de. direk şuurunu kaybetmiş. ama iyi para tabi. doğal

mariadebonne dedi ki...

Sevgili Trivis,

Ben de kafamı 360 derece dönderebiliyorum.

fyi

Yours sincerely

mahzer dedi ki...

değil 20 milyon, maç başına 2000'e her şey dahil hizmet verebilirim.. zaten inönü'yü de yıkıyorlar..

shadowboxer dedi ki...

bence en güzeli emre ile evlenmek. hem para alıyosun hem de takım deiştirmen gerekmiyo. hatta hiç bişi yapman gerekmiyo. yaşasın sıponsırşip, yaşasın kapital(izm)..

cash rica edeyim yalnız, vadeli çalışmıyoruz..

Adsız dedi ki...

Ne demisler “unut gitsin͵ donerse senindir donmemisse zaten senin olmamistir“ (bunun gibi bise iste) soruyorum size fenerbahce emre kadar capsiz bi futbolcuyu kovup (volkani da kovabiliriz) yerine caaanim brezilyali getiremiyor mu?? kossskoca (mali anlamda ehehe) fb sunlari sutlayip 2 brezilyali getirmiyo ya hicbise demiyorum. Simdi diyceniz ki yabanci kisitlamasi faso fiso aziz isterse yabanci kisitlamasini bugun kaldirir buna gucu olduguna inaniyorum. kendisinin mahpuslarda curumesine de hic karsi degilim ahahaha